Skip to main content

Kukaan ei tarjoa rahaa ilmaiseksi, eikä sitä kasva puussa


Kukaan ei rahaa toiselle ilmaiseksi jakele









Termillä "hyvä tyyppi" tarkoitetaan usein ekstroverttia, eli ulospäin suuntautuvaa henkilöä, joka osaa vastata kysymykseen erittäin monisanaisesti sekä ovat erittäin miellyttäviä sekä avoimen tuntuisia ihmisiä, jotka osaavat tuoda itsestään parhaat puolet esiin juuri sellaisella hetkellä, kun sillä on erittäin suuri merkitys. Eli he osaavat hetkellisesti miellyttää niin sanottuja johtajatyyppejä, joiden he olettavat kaikkien työnhaastattelijoiden olevan. Eli heillä on takanaan usein melko pitkä ura esimerkiksi jossain asiantuntijaorganisaatiossa, eli tarkemmin sanottuna sen missiokriittisessä rajapinnassa, missä työ mielletään vaativaksi sekä hektiseksi.

Hyvät tyypit jyräävät työnhaussa sekä työhaastatteluissa, koska he osaavat ilmaista itseään juuri siinä tilanteessa, missä työntekijöitä valitaan paremmin kuin muut, mutta tuo vaikutelma saattaa viedä työhönottajaa harhaan. Kukaan ei tule töihin ilmaiseksi, ellei hänellä ole sitten esimerkiksi teollisuusvakoiluun liittyviä vaikuttumia, eikä kukaan jakele rahaa niin, että ei siitä itse hyötyä tavoittele. Eli "ilmaisia lounaita ei ole" on hyvä asia pitää muistissa. Esimerkiksi joku sijoituspankkiiri voidaan pyytää lounaalle, jotta toinen henkilö voisi sitten kuvauttaa itseään hänen kanssaan, ja esittää olevansa suuri tekijä tuossa sijoittajien maailmassa.

Eli tuo osaaminen saattaa rajoitta oikeastaan toimistotyöhön, ja lukuisat esimerkiksi siivousalalta saadut esimiestehtävät voivat olla oikeastaan sitä, että henkilö ikään kuin oleskelee työpaikallaan, eikä itse edes koske noihin työtehtävin. Joskus itse olisin halunnut kysyä tuollaiselta "siivoustyön johtajana" itseään työpaikkaan myyvältä henkilöltä, että montako siivouskohdetta hän itse on käynyt tekemässä, elin onko hän vain kävellyt ympäriinsä ja valittanut työn laadusta. Varsinkin pienteollisuuden sektorilla toimivia yrittäjiä ei yleensä varoiteta noista "hyvistä tyypeistä", jotka saattavat markkinoida itseään yhtiön palvelukseen esimerkiksi erittäin pitkällä sekä ylistävällä CV:llä, sekä vaikuttavilla työtodistuksilla, joissa komeilee tunnettujen alan toimijoiden nimiä, joilla usein yritetään työhaastattelijoita hurmata.

Toki puuttuva ammatti on sellainen, jota hiukan voisi kysellä, mutta kuitenkin tuo henkilö otetaan työhön, mutta sitten ongelmia tulee siksi, että hän ei osaa työtään. Ja jos työsopimus on määräaikainen, niin häntä ei ehkä sitten saada työpaikalta pois ollenkaan. Mutta tämä on pikku juttu sen rinnalla, mitä tuollainen "hyvä tyyppi" voi saada aikaan "business-enkelin" roolissa, ja hän sitten tulee aloittelevalle yrittäjälle tarjoamaan rahoitusta. Jos tuo aloitteleva yrittäjä ei tajua, että "ilmaisia lounaita ei ole", voi hän sitten liiketoimien epäonnistuessa joutua erittäin pahoihin vaikeuksiin, jos hän ei ole tajunnut, että enkeleitä on vain taivaassa tai raamatun tarinoissa. "Business-enkeli"- termi tarkoittaa yksinkertaisesti sijoittamisen sekä liiketoiminnan ammattilaista, joka vaatii tietenkin aina rahojaan takaisin, ja yleensä tuollaisen "enkelin" antama tuki on sitä, että hän antaa lainan jollekin aloittelevalle yrittäjälle.

Tuo yrittäjä ei ole ehkä koskaan kuullut sitä, että tuo "enkeli" sitten vaatii tietyn koron sijoittamalleen omaisuudelle, ja jos tuohon sopimukseen ei kuulu sellaista optiota, että yhtiön mennessä konkurssiin tai liiketoiminnan ollessa muuten tämän rahoituksen osalta kannattamatonta, ei sijoitusta tarvitse maksaa takaisin, niin silloin on yrittäjä nesteessä, jos hän on mennyt  pistämään tuollaiseen paperiin nimensä, missä tuo "enkeli" voi vaatia hänen henkilökohtaista omaisuuttaan vakuudeksi. Tuossa "businessenkeli"-mallissa on sopimus hyvin usein sellainen, että jokaista sijoittamaansa euroa kohtaan haluaa tuo henkilö takaisin esimerkiksi 1,20 euroa.

Kukaan ei tarjoa toiselle ilmaista rahaa eikä sitä kasva puussa. Se että hyväksyykö tuollainen business-rahoittaja sitten noita tarjottuja optioita on hänen oma asiansa. Eli onko hän kiltti vai paha enkeli on hänen itsensä päätettävissä. Mutta voin sanoa että he eivät rahojaan ilmaiseksi mihinkään jakele. Ja sopimus pitää aina käydä tuossa tapauksessa kohta kohdalta läpi, ettei mitään yllättävää sitten pääse tapahtumaan, jos business ei lähde pyörimään. Ja aina kannattaa varoa niitä "liian hyviä" sopimuksia, joista sitten ei ehkä pääsekään irti, jos liiketoiminta pitää joskus lopettaa.

charelesfort.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

Black holes cause a virtual redshift because gravitation stretches the wavelength near them.

At the beginning of this text is a film about the redshift of black holes. Gravitation stretches light, and that means gravitation fields are pulling waves longer. That thing is called the gravitational redshift. As you can see from the film, the black hole stretches radiation and distorts the redshift. Gravitational redshift, or virtual redshift, means that a black hole might seem to be at a longer distance than it is. The film shows the redshift of the star that orbits a supermassive black hole. But all other black holes interact the same way.  The event horizon is always constant. At that point, the black hole's escaping velocity is the same as the speed of light. So every black hole interacts basically in the same way. And it's possible to apply that model to all black holes irrespective of their size.  Is gravitation the thing that forms dark energy? That thing seems somehow strange. But when photons and other particles are traveling through the ball that forms the visible

The shape of the brain means more than neuro connectivity.

Well, we might say that the brain is in its entirety. Another thing is that all things in the brain have some kind of purpose. The shape of the brain and, especially, the folding of the brain shell are extremely important things. Those folds are expanding the brain's surface areas. And the brain shell has a primary role in the thinking process. The surface area of the brain determines how large the cerebral cortex is. And in a large cerebral cortex, there are a large number of neurons. But as I just wrote, the brain is in its entirety. "Researchers have discovered that the shape of a person’s brain significantly impacts thought, feeling, and behavior, overturning the prevailing emphasis on complex neuronal connectivity. Utilizing MRI scans and the principle of eigenmodes, they found that brain function is closely linked to its geometric properties, much like how the shape of a musical instrument determines its sound, offering new avenues for exploring brain function and diseas

New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.

 New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.  The new material is the hollow glass fiber with DNA molecules inside that structure. Or as you see from the image. The glass fibers are on both sides of the DNA.  DNA molecule is the thing, that involves the genetic code of the cells. Genetically engineered cells can make DNA, and those molecules can used as the nanomaterial's structures. DNA manipulation makes it possible to create new types of extremely strong materials. And those materials are stronger than steel and lighter than it. DNA molecules can act as nano-size springs.  And in some visions, genetically engineered cyborg cells like cyborg macrophages can make extremely long DNA molecules. And then they can just use those molecules as spears that can pierce wanted cells. Or those cyborg cells can also dumb targeted cells full of the DNA that terminates them immediately.  The DNA and nanotube combinations can also act as DNA-b