Skip to main content

Pohdintaa kauko-ohjattavien ajoneuvojen sekä lennokkien vaaroista


Ihmeauto KITT on hyvin mielenkiintoinen toimintaväline jokaiselle, joka haluaa päteä salamurhien sekä terrorin kivisellä saralla, ja syy tähän on se, että tällainen radiolla tai Internetin kautta ohjattava ajoneuvo on vaarallisempi kuin Predator-lennokki väärissä käsissä. Tällaista robottiautoa ei kovin helposti löydä mistään liikenteen seasta, ja jos tällainen väline päätyy jonkun sekopään käsiin, niin varmasti kyseessä on äärettömän vaarallinen väline. Kun puhutaan vaikkapa 1000 Kg painoisen henkilöauton käyttämisestä tarkoituksellisesti jonkun henkilön vahingoittamiseen, niin silloin puhutaan asiasta, josta pitää aina tehdä ilmoitus. Mutta radio-ohjattavalla autolla voidaan tehdä todella pahaa vahinkoa ilman mitään sen kummempia erikoisvirittelyjä, kuten esimerkiksi täyttämällä sen lastitila C-4-muoviräjähteellä ja ajamalla sen suoraan kohteeseen. Kyseessä olisi moderni GOLIATH. Eli alkuperäinen malli oli pienoispanssarivaunu, joka oli varustettu räjähteellä ja ajettiin vihollisen bunkkereita päin. GOLIATH oli väline, jota Saksalaiset käyttivät menestyksekkäästi esimerkiksi Varsovan kapinan kukistamiseen.

Täytyy muistaa, että tuolloin oli sota, ja ihmiset olivat varautuneet väkivaltaan, jolloin GOLIATH ei aivan niin suuri shokki ollut, kuin mitä se olisi voinut olla. Mutta tuollaisen radio-ohjattavan auton avulla voidaan tehdä vaikka radio-ohjattava murha toiselta puolelta Maapalloa. Eli murhaaja matkustaa vaikka Havaijille aurinkolomalle, ja jättää autonsa sellaiseen tilaan, että sen voi startata Internertin yli. Sitten hän vain käynnistää autonsa Havaijilla ollessaan. Ja tietenkin se voi olla autotallissa, missä on automaattisesti avattava ovi. Tämän jälkeen murhaaja yksinkertaisesti ajaa kohteensa yli tällä robottiautollaan, ja sitten vain palaa takaisin autotalliin. Kuten Stephen Kingin kirjan Christie-auto teki. Eli autossa pitää tällöin olla varusteenaan maski- ja peruutuskamera sekä GPS, joiden avulla sitä voidaan navigoida keskellä kaupunkia. Ja tietenkin ne voivat olla myös rekka-autoista tehtyjä. Näet tässä muistui mieleen yksi Christie-elokuvan tyylinen rekkaelokuva, jossa henkiin herännyt rekka jahtasi päähenkilöä pitkin maanteitä.

Tällaisen Internetin yli toimivan laitteiston, mikä toimii 3G-datan avulla Internetin yli on äärettömän vaarallinen väline. Sen toiminta voi olla samanlaista kuin esimerkiksi Stephen Kingin Christiellä tai Ritari-ässän K.A.R.R:illa. Tähän välineeseen tarvitaan vain kauko-ohjain, mihin saa yhteyden Internetin kautta, ja sitten WEB-kamera sekä muut välineet, joiden antaman datan käsittelyyn tarvitaan ainoastaan sopivat tietokoneohjelmat sekä läppäri, johon voidaan heijastaa nuo navigointilaitteiden välittämät tiedot. Ja siksi en näe robottiautoja pelkästään positiivisena asiana. Niistä pitää keskustella ennen kuin joku alkaa rakentaa tällaista välinettä. Ja toki voi käydä niin, että joku onneton sitten pääsee esimerkiksi murtautumaan Googlen kehitysasteella olevan robottiauton tietokoneeseen, ja ottaa nämä laitteet haltuunsa. Kuten olen kertonut, niin Predator-lennokki on sikäli helppo löytää, että se lentää ilmassa. Mutta tällaista robottiautoa tai pienoisrobottilentokonetta on hyvin vaikea löytää, ja sen takia nämä laitteet ovat erittäin suuri uhka mille tahansa kohteelle maailmassa.

Robottilentokoneen voi varustaa vaikka omatekoisella taistelukärjellä, ja lentää sillä vaikka laivaa päin. Ja tällaisia välineitä voivat terroristit valmistaa esimerkiksi leikkikalukaupasta myytävistä leluista. Eli he voivat asentaa tällaiseen lasten nanohelikopteriin vaikkapa kauko-ohjatun dynamiittipanoksen, ja sitten lentää sisään vaikka lentokoneen turbiinista. Näiden nanorobottien ja muiden automaattivälineiden yhdistäminen Internetiin tekee niistä todella tuhoisia, näet aivan samalla tavoin kuin poliisi valvoo aluetta nanohelikoptereilla, niin myös rikolliset voivat käyttää niitä paitsi vartioimaan omaa "Crack-taloaan", tai sitten hyökkäyksiin viranomaisia vastaan. Dynamiitilla varustetut nanohelipterit voivat olla kohtalokkaita jopa poliisin erikoisryhmälle, ja niiden toimintatehosta sen verran, että USA:n armeijan testeissä näillä välineillä on tuhottu jopa 80% erikoisjoukkojen komppanioista taisteluharjoituksen aikana ilman, että vastapuoli saa yhtään tappioita.

Ja tällainen pienoishelikopteri voidaan varustaa myös esimerkiksi sytytyspanoksella lukaistavilla kiväärinluodeilla, jotka sitten sytytetään radio-ohjauslaitteella annetuilla induktiokipinöillä. Tällaista laitetta voidaan pitää esimerkiksi soveltuvana salaisen palvelun "Anti-sniper toimintaan" tai mahdollisesti salaumurhavälineeksi. Eli robottien vaaroista pitää aina puhua, ja muistakaa että rikollisetkin voivat tällaisen laitteen hankkia muutamalla kympillä, ja sitten katsoa naapurin ikkunoista sisään, ja etsiä pöydälle unohtuneita poliisin merkkejä tai valokuvia, missä on uniformumiehiä. Ja muistakaa että näitä mahdollisia huumekauppiaita ei kyllä paljoa kiinnosta se, että onko tällainen naapurien kiikaroiminen luvallista. Heitä sanotaan siksi rikollisiksi, että nämä henkilöt eivät noudata lakia, joten myös tällaiseen toimintaan pitää ihmisten varautua, että almamaailman henkilöt sitten kurkistelevat tällaisten laitteiden avulla asuntoihin.

Comments

Popular posts from this blog

Black holes cause a virtual redshift because gravitation stretches the wavelength near them.

At the beginning of this text is a film about the redshift of black holes. Gravitation stretches light, and that means gravitation fields are pulling waves longer. That thing is called the gravitational redshift. As you can see from the film, the black hole stretches radiation and distorts the redshift. Gravitational redshift, or virtual redshift, means that a black hole might seem to be at a longer distance than it is. The film shows the redshift of the star that orbits a supermassive black hole. But all other black holes interact the same way.  The event horizon is always constant. At that point, the black hole's escaping velocity is the same as the speed of light. So every black hole interacts basically in the same way. And it's possible to apply that model to all black holes irrespective of their size.  Is gravitation the thing that forms dark energy? That thing seems somehow strange. But when photons and other particles are traveling through the ball that forms the visible

The shape of the brain means more than neuro connectivity.

Well, we might say that the brain is in its entirety. Another thing is that all things in the brain have some kind of purpose. The shape of the brain and, especially, the folding of the brain shell are extremely important things. Those folds are expanding the brain's surface areas. And the brain shell has a primary role in the thinking process. The surface area of the brain determines how large the cerebral cortex is. And in a large cerebral cortex, there are a large number of neurons. But as I just wrote, the brain is in its entirety. "Researchers have discovered that the shape of a person’s brain significantly impacts thought, feeling, and behavior, overturning the prevailing emphasis on complex neuronal connectivity. Utilizing MRI scans and the principle of eigenmodes, they found that brain function is closely linked to its geometric properties, much like how the shape of a musical instrument determines its sound, offering new avenues for exploring brain function and diseas

New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.

 New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.  The new material is the hollow glass fiber with DNA molecules inside that structure. Or as you see from the image. The glass fibers are on both sides of the DNA.  DNA molecule is the thing, that involves the genetic code of the cells. Genetically engineered cells can make DNA, and those molecules can used as the nanomaterial's structures. DNA manipulation makes it possible to create new types of extremely strong materials. And those materials are stronger than steel and lighter than it. DNA molecules can act as nano-size springs.  And in some visions, genetically engineered cyborg cells like cyborg macrophages can make extremely long DNA molecules. And then they can just use those molecules as spears that can pierce wanted cells. Or those cyborg cells can also dumb targeted cells full of the DNA that terminates them immediately.  The DNA and nanotube combinations can also act as DNA-b