Skip to main content

Konesalien tuuletusongelmat



Jos joku putkimies ei sitten osaakaan työtään, niin silloin tietenkin asian korjaaminen on työntekijän eli tilauksen ottaneen yhtiön vastuulla Tämä osaamattomuus voi kyllä olla muustakin kiinni, kuin asentajasta itsestään, eli järjestelmä voi olla outo, tai sen ruuveja ei saada auki, jolloin tietenkin tapaus pitää tutkia, ja tuolloin kyllä epätavallinen ruuvityyppi pitää mainita kohde-esittelyssä. Sama mikä koskee putkimiestä, koskee kaikkia maailman ammatteja ICT-tukihenkilöstä lakimieheen. Eli kun tietokone- tai mikä hyvänsä asennus hyväksytään, niin kaikki liitokset eli kaapelit sekä venttiilit tulee tarkistaa niin, että ne toimivat kuten suunniteltu on.

Ja tämä sitten on myös konesaleissa tärkeää, eli kun tuo järjestelmä vaatii tietyn lämpötilan tason toimiakseen hyvin, niin tietenkin myös salien tuulettaminen on tärkeää. Mitään hiukkasia ei tuonne tilaan saa päästä, mutta samalla myös niiden lämpötila on pidettävä alhaisena, koska mikroprosessorit tuottavat todella paljon lämpöä, ja samalla tilan pitää olla absoluuttisen kuiva. Joten mitään kondessiovettä ei saa päästä kehittymään mihinkään Googlen konesaleihin. Joten ne pitää rakentaa sen verran syvälle maan alle, että säätila ja muut häiriöt eivät vaikuta tuon tilan toimintaan, ja mahdollisen tulipalon sattuessa pitää tuo tila saada sammumaan, ilman että kaikkia tietokoneita pitää sammuttaa, joten noissa tiloissa pitää käyttää halon-sammutinta, joka toimii ilman kastelua.


Toinen versio ovat kuitenkin kiinni ruostuneet tai hitsatut pultit, joiden avaamiseen saatetaan tarvita leikkureita. Eli jos joku toinen saapuu korjaamaan muiden jälkiä, niin omasta mielestäni olisi tietenkin asiallista, jos tuo lasku koskisi vain niitä kustannuksia, mitkä johtuvat työn tilaajan omasta toiminnasta. Ja loput sitten maksatettaisiin suoraan tuolla surkean työn jäljen tekijällä, joka teki ala-arvoista työtä. Jos henkilö ei osaa työtään, niin hänen luulisi sitten soittavan paikalle jonkun, joka työn osaa.


Joten jos vastuu työstä on työntekijällä, niin tietenkin hän myös korvaa tuon aiheuttamansa vahingon, mutta toki työnjohtajillakin on vastuu työstä, eli jos he lähettävät jonkun tekemään vaikka asennuksia, niin totta kai heidän pitää työ tarkastaa ja tarjota myös tukeaan tuolle työmiehelle, jotta tämä saa työn tehdyksi. Jos surkea työ johtuu vääristä ohjeista tai vääristä työvälineistä, jotka esitetään tuolle työntekijälle oikeina, niin silloin tuo vastuu työstä on työnjohtajalla.


Eli kun piirustuksia tai muita vastaavia asioita jaetaan työväelle, niin toki työnjohtajan tulee katsoa, että nuo piirustukset sekä työohjeet koskevat niitä tiloja sekä laitteita, joita työtilauksessa mainitaan työn kohteeksi, ja työssä saa käyttää vain niitä materiaaleja, jotka täyttävät asiakkaan sekä kohteen asettaman vaatimustason, eikä mihinkään ohjeisiin saa tehdä muutoksia ilman asiakkaan lupaa, ja työtilausta pitää aina noudattaa.  

Samoin työnjohdon tehtävä on varmistaa, että oikeat työkalut ovat asentajan mukana, ja että hänellä on tarpeelliset avaimet, jotta hän myös pääsee noihin toimitiloihin. Samoin surkeaa työtä ei missään vaiheessa saa mennä hyväksymään, eli jokainen työvaihe täytyy tehdä työturvallisuusohjeita sekä laatustandardeja noudattaen. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen järjestelmä on testattava, kuten ne tulee standardien sekä vallitsevien testikäytäntöjen mukaan mukaan testata. Tämä tarkoittaa sitä, että ennen kuin nimi laitetaan paperiin, ja lasku ojennetaan asiakkaalle, pitää järjestelmän toimia moitteetta. Eli sen etähallinnankin pitää olla täysin toimivaa, kun tuo laitteisto sitten otetaan käyttöön, ja suunnitelmissa pitää aina olla varauduttu pahinpaan mahdolliseen ongelmaan.

Comments

Popular posts from this blog

Black holes cause a virtual redshift because gravitation stretches the wavelength near them.

At the beginning of this text is a film about the redshift of black holes. Gravitation stretches light, and that means gravitation fields are pulling waves longer. That thing is called the gravitational redshift. As you can see from the film, the black hole stretches radiation and distorts the redshift. Gravitational redshift, or virtual redshift, means that a black hole might seem to be at a longer distance than it is. The film shows the redshift of the star that orbits a supermassive black hole. But all other black holes interact the same way.  The event horizon is always constant. At that point, the black hole's escaping velocity is the same as the speed of light. So every black hole interacts basically in the same way. And it's possible to apply that model to all black holes irrespective of their size.  Is gravitation the thing that forms dark energy? That thing seems somehow strange. But when photons and other particles are traveling through the ball that forms the visible

The shape of the brain means more than neuro connectivity.

Well, we might say that the brain is in its entirety. Another thing is that all things in the brain have some kind of purpose. The shape of the brain and, especially, the folding of the brain shell are extremely important things. Those folds are expanding the brain's surface areas. And the brain shell has a primary role in the thinking process. The surface area of the brain determines how large the cerebral cortex is. And in a large cerebral cortex, there are a large number of neurons. But as I just wrote, the brain is in its entirety. "Researchers have discovered that the shape of a person’s brain significantly impacts thought, feeling, and behavior, overturning the prevailing emphasis on complex neuronal connectivity. Utilizing MRI scans and the principle of eigenmodes, they found that brain function is closely linked to its geometric properties, much like how the shape of a musical instrument determines its sound, offering new avenues for exploring brain function and diseas

New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.

 New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.  The new material is the hollow glass fiber with DNA molecules inside that structure. Or as you see from the image. The glass fibers are on both sides of the DNA.  DNA molecule is the thing, that involves the genetic code of the cells. Genetically engineered cells can make DNA, and those molecules can used as the nanomaterial's structures. DNA manipulation makes it possible to create new types of extremely strong materials. And those materials are stronger than steel and lighter than it. DNA molecules can act as nano-size springs.  And in some visions, genetically engineered cyborg cells like cyborg macrophages can make extremely long DNA molecules. And then they can just use those molecules as spears that can pierce wanted cells. Or those cyborg cells can also dumb targeted cells full of the DNA that terminates them immediately.  The DNA and nanotube combinations can also act as DNA-b