Skip to main content

Maalauksiin kätketyistä koodeista sekä niiden käytöstä maalaustaiteessa

Dominikaani unformussaan
kädessä oleva kirja symboloi
hänen korkeaa laintuntemustaan
ja ristin muotoinen kukka sitä,
että hän tarjosi  pelastusta ihmisille
jotka tunnustivat tekojaan hänelle
ja tekivät samalla ilmiantoja
kanssaihmisiään
Kuva I

Maalausten koodeista sen verran, että ne ovat oikeastaan melko yksinkertaisia, koska niiden tarkoitus on varoittaa ihmisiä tekemästä tiettyjä virheitä kuten olemaan luottamasta tiettyihin henkilöihin. Toisin sanoen niiden tekemisessä on noudatettu tiettyjä uskonnollisia kaavoja. Eli esimerkiksi uskonnolliseen hahmoon kuten Neitsyt Marian kuvaan maalattujen mustien viivojen tarkoitus on varoittaa siitä, että tuo henkilö lähestyy vilppi mielessään, eli hän ei ole todellisuudessa mikään "hyvä henkilö" vaan tuon hahmon vaikuttimet saattoivat olla erittäin epäilyttävät. Kuvassa yksi (Kuva I) on dominikaani virkapuvussaan, ja siinä oleva musta varoittaa siitä, että mitä tahansa ei tuon henkilön lähellä tarvinnut puhua.

Eli hän tunsi lain ja hänellä oli velvollisuus saattaa esimiestensä tietoon kaikki asiat, jotka olivat hänen edustamansa katolisen kirkon edun vastaisia. Samoin hänen kädessään oleva ristin muotoinen kukka symboloi sitä, että hän tarjosi pelastusta ihmisillä, jotka tunnustivat hänelle syntejään ja samalla ilmiantoivat muita vastaavasta toiminnasta. Inkvisition malli oli se, että jos henkilö osallistui kerettiläiseen toimintaan, mutta teki siitä ilmiannon, niin silloin ilmiantaja saatettiin säästää rangaistukselta, mutta muut tuohon toimintaan syyllistyneet henkilöt joutuivat roviolle. Ja tietenkin jos henkilö vapaaehtoisesti tunnusti ja teki ilmiannon, niin se korotti hänen asemaansa dominikaanien silmissä.

Ja tuosta taulusta osoitettiin tuo petollinen henkilö siten, että ilmiantaja osoitti taulua sormellaan ja sanoi petturin nimen. Se saattoi sitten olla ainoa varoitus, mitä tuo henkilö saattoi saada, jos hänet aiottiin myrkyttää esimerkiksi kuninkaan toimesta. Musta viitta tarkoitti sitä, että tuota kuvassa olevaa asua käyttävää henkilöä saatettiin varjostaa, ja että hänellä oli virkaan tai asemaan liittyvä ilmiantovelvollisuus. Samoin ryhmä tarkoitti sitä, että noilla henkilöillä oli aina todistaja paikalla, kun hän teki työtään.

Eli tuon takia esimerkiksi munkeilla kuvataan aina viitta, jotta ihmiset muistaisivat, että hekin olivat vain ihmisiä, jotka saattoivat kertoa maksusta salaisuuksia, ja samalla muistutettiin siitä, että noita henkilöitä seurattiin aina. Musta enkeli tarkoittaa sitä, että henkilöä uhataan tuntemattoman tahon toimesta, ja joskus musta enkeli kuvataan valkoisena enkelinä, mutta siiven reunus kuvataan tuolloin mustana. Eli tuo maalauksen enkeli ympäröidään mustalla reunuksella. Tuo symboloi vilpillistä aikomusta tai petollisuutta. Tuossa tapauksessa musta enkeli saatetaan kuvata valtavan voimakkaana hahmona, mutta siipihöyhenet kuvataan ikään kuin likaisina, mikä symboloi sitä, että tuo maalauksen yhteydessä mainittu henkilö käyttää "likaisia otteita".
"Musta enkeli" lupaa sotaa ja
hävitystä
Kuva II

Toisin sanoen jos tuossa maalauksessa on mustaa ja valkeaa, niin silloin tarkoitetaan sitä, että tuolla pahantahtoisella henkilöllä on palveluksessaan ehkä lahjottu dominikaani. Ja jos kuvassa on kultarahoja, niin lahjus voidaan todistaa, mutta mustavalkealla hahmolla merkitään myös sitä, että odotettavissa on oikeudenkäynti, missä kaikki asiat nähdään vain mustavalkoisina. Tuolloin oli vaara, että syytteessä henkilö joutui erittäin pahaan tilanteeseen, ja hänet saatettiin tuomita kuolemaan melko pienillä todisteilla. Ja jos paavi kuvattiin kuninkaan tai kruunun vieressä, niin se tarkoitti sitä, että tuolla oikeudessa kuunneltiin vain kuninkaan edustajia eli syyttäjiä. Kuningas symboloi myös perheen päällikköä, jonka nimissä tuon perheen tai suvun omaisuus oli.


Dominikaanin mustavalkea puku symboloi sitä, että vaikka dominikaani oli oikeastaan näennäisesti täysin puhdas, niin jos hänelle sitten sanotaan jotain, mikä loukkaa hänen työnantajansa etua, niin seurauksena saattoi olla kuolemantuomio. Eli se mitä ihmiset kuvittelivat täysin avoimeksi toiminnaksi, saattoi saada noiden korkeasti oppineiden miesten silmissä aivan toisen muodon. Esimerkiksi kaputsiinin eli tutkijan pukuun kuului valkea päähine, jotta kaikki muistivat hänen olevan vastuussa dominikaaneille. Dominikaanimunkin musta huppu taas merkitsi sitä, että hänellä oli vapaus ellei sitten paavi puuttunut asiaan. Ja että hänellä saattoi olla hyvinkin pahoja ajatuksia tuota henkilöä kohtaan.
vapaaverkkojulkaiseminen.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

Black holes cause a virtual redshift because gravitation stretches the wavelength near them.

At the beginning of this text is a film about the redshift of black holes. Gravitation stretches light, and that means gravitation fields are pulling waves longer. That thing is called the gravitational redshift. As you can see from the film, the black hole stretches radiation and distorts the redshift. Gravitational redshift, or virtual redshift, means that a black hole might seem to be at a longer distance than it is. The film shows the redshift of the star that orbits a supermassive black hole. But all other black holes interact the same way.  The event horizon is always constant. At that point, the black hole's escaping velocity is the same as the speed of light. So every black hole interacts basically in the same way. And it's possible to apply that model to all black holes irrespective of their size.  Is gravitation the thing that forms dark energy? That thing seems somehow strange. But when photons and other particles are traveling through the ball that forms the visible

The shape of the brain means more than neuro connectivity.

Well, we might say that the brain is in its entirety. Another thing is that all things in the brain have some kind of purpose. The shape of the brain and, especially, the folding of the brain shell are extremely important things. Those folds are expanding the brain's surface areas. And the brain shell has a primary role in the thinking process. The surface area of the brain determines how large the cerebral cortex is. And in a large cerebral cortex, there are a large number of neurons. But as I just wrote, the brain is in its entirety. "Researchers have discovered that the shape of a person’s brain significantly impacts thought, feeling, and behavior, overturning the prevailing emphasis on complex neuronal connectivity. Utilizing MRI scans and the principle of eigenmodes, they found that brain function is closely linked to its geometric properties, much like how the shape of a musical instrument determines its sound, offering new avenues for exploring brain function and diseas

New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.

 New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.  The new material is the hollow glass fiber with DNA molecules inside that structure. Or as you see from the image. The glass fibers are on both sides of the DNA.  DNA molecule is the thing, that involves the genetic code of the cells. Genetically engineered cells can make DNA, and those molecules can used as the nanomaterial's structures. DNA manipulation makes it possible to create new types of extremely strong materials. And those materials are stronger than steel and lighter than it. DNA molecules can act as nano-size springs.  And in some visions, genetically engineered cyborg cells like cyborg macrophages can make extremely long DNA molecules. And then they can just use those molecules as spears that can pierce wanted cells. Or those cyborg cells can also dumb targeted cells full of the DNA that terminates them immediately.  The DNA and nanotube combinations can also act as DNA-b