Skip to main content

USA:n seitsemäs presidentti Andrew Jackson ja hänen tukensa orjuudelle

Andrew Jackson
(1767-1845)
("Old Hickory")


USA:n seitsemäs presidentti Andrew Jackson (1767-1845)  eli "Old Hickory" ("Vanha Hikkori") oli mies, joka aikoinaan hallitsi amerikkaa sellaisilla otteilla, että häntä alettiin nimittää myös USA:n kuninkaaksi tunnetaan myös miehenä, joka tuki orjuutta. Kun tuota miestä ja hänen aikaansa 1800-luvun alussa peilataan nykyaikaan nähden, niin tietenkin hän on mies, joka varmaan monen mielestä ansaitsisi tämän asian takia paikan hirressä. Toki hän oli loistava sotilas, ja tuon takia "Old Hickory:lle" on nimetty muutamia asevoimien koulutuskeskuksia. Joidenkin ihmisten mielestä tuo mies on USA:n surkein presidentti, vaikka hänet tietenkin nimetään myös "tavallisten ihmisten presidentiksi". Ja onhan hänen kuvansa painettu myös 20 dollarin seteliin.

http://www.thepublicprofessor.com/worst-president-ever/

Hikkorit: https://fi.wikipedia.org/wiki/Hikkorit

Kun Andrew Jackson eli, oli ihmisten asenne orjuuteen aivan toisenlainen kuin nykyään, ja siksi esimerkiksi Jacksonin kaltaisten ihmisten tapaa pitää orjia ei juurikaan kyseenalaistettu, vaikka tuo tapa soti jyrkästi yksilönvapauksia vastaan. Tuolloin kauan sitten orjien pito oli itsestäänselvyys, ja mitään sellaista estettä ei ollut, että valkoinen mies ei saisi muita sitoa kahleisiin. Ja vaikka Britanniassa, Ranskassa sekä suurimmassa osassa USA:n pohjoisen osavaltioista orjuus eli ihmiskauppa kiellettiin vuosien 1808 ja 1836 välillä, niin syy tähän oli hiukan toinen kuin pelkkä halu osoittaa laupeutta, eli kuten varmaan tiedämme, niin monissa tällaisissa tapauksissa sitten oli laupeuden takana puhtaasti oman edun ajaminen.


Syy miksi esimerkiksi USA tai oikeastaan sen Pohjoisen osavaltiot niin ponnekkaasti vastusti orjien pitämistä, tai miksi Britannia niin mielellään ajoi orjuuden kieltämistä johtui siitä, että aikoinaan kun USA lähti itsenäisyyden tielle 1700-luvun lopulla, ja tuon jälkeen vapaussota päättyi virallisesti 1783, niin syntyi sellainen käsite, mitä kutsutaan nimellä "orjakysymys". Kun USA:n kolmetoista ensimmäistä osavaltiota olivat irronneet Britannian johdosta, niin tietenkin Briteillä oli silloin ikään kuin ajatuksena se, että se lähtisi ajamaan revanssipolitiikkaa tuota nuorta valtiota vastaan, ja vuosien 1812 ja 1815 välillä käyty Britannian sekä USA:n välinen sota sitten aiheutti sellaisia pelkoja, että mitä jos Britannia sitten loisi vastarintapesäkkeitä lupaamalla USA:n alueella oleville orjille vapautta, ja antaisi sitten sotilaskoulutusta noille ihmisille.


Se olisi sitten ollut tuolloin katastrofi, ja mahdollistanut vastarintapesäkkeiden muodostamisen USA:n alueelle, jos Britannia olisi sitten halunnut hyökätä maahan. Ja kuten tiedämme, niin "Old Hickory" oli paitsi valtiomies niin myös sotilas. Jokainen maailman ihminen tiesi tuolloin kauan sitten, että Britannia olisi ykkönen ja USA olisi jossain kaukana Ranskan takana, mikä sitten sai aikaan sellaisen ajatuksen, että joku brittiläismielinen henkilö olisi vain ostanut valtavasti maata, jota silloin USA:ssa myytiin melko halvalla kaikille, jotka sitä halusivat vain ostaa.

Andrew Jackson
valokuvassa

Tuon jälkeen joku britti sitten vain kävisi ostamassa joukon orjia, ja kouluttaisi heistä sotilaita. Orjuuden kieltämiseen vaikutti myös koneellisen puuvillan keruun alkaminen, mikä sitten teki noista puuvillapelloilla työskentelevistä orjista tarpeettomia. Koneellinen puuvillan kerääminen sitten olisi aiheuttanut sen, että USA:n alueella olisi sitten ollut todella paljon työttömiä orjia, joita olisi tietenkin voitu yllyttää kapinaan. Mutta samalla alkoi paljastua se karu totuus, mikä sitten koskee vielä nykyistäkin ihmiskauppaa. Eli noiden orjien säälimätön hakkaaminen sekä esimerkiksi karanneiden orjien ampuminen olivat jokapäivaistä "hupia" noilla plantaaseilla, joissa työolot olivat samaa luokkaa kuin Auschwitzissä.

Joten tuolloin tietenkin pelko oli siinä, että brittiläinen sotilas sitten olisi vain kouluttanut tuolla omalla plantaasillaan haltuunsa ostettuja orjia taistelemaan USA:n joukkoja vastaan, mikä olisi sitten tietenkin voinut sitoa valtavan määrän tarpeellisia miehiä tuonne jonnekin Washingtonin esikaupunkiin, mikä olisi voinut merkitä tuon nuoren valtion tuhoa. Kauan sitten 1800-luvun alkupuolella ei kukaan ollut niinkään varma siitä, että Britannia sitten olisi jatkossa myöntynyt merentakaisten alueidensa itsenäisyyteen, minkä se oli vuonna 1783  joutunut antamaan.


Tuo oli muuten ensimmäinen kerta maailman historiassa, kun siirtomaa oli itsenäistynyt. Tietenkin tuolloin USA oli vapaamielisempi maa kuin moni Eurooppalainen valtio, mutta sitten tietenkin eteen nousi kysymys siitä, miten USA:n etelävaltioissa olevia orjia piti kohdella, ja sitten vasta vuonna 1863 sanoutui USA lopullisesti irti orjuudesta, kun Lincolnin hallinto aloitti sotatoimet Etelä-valtioita vastaan, ja tuolloin hän sitten lupasi vapauttaa kaikki orjat, mitä Konfederaation alueella sitten oli. Tuolla lupauksella hän sitten toteutti sen asian, mitä "Old Hickory" oli aikoinaan pelännyt käyvän koko tuolle valtiolle.

https://vapaaverkkojulkaiseminen.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

Black holes cause a virtual redshift because gravitation stretches the wavelength near them.

At the beginning of this text is a film about the redshift of black holes. Gravitation stretches light, and that means gravitation fields are pulling waves longer. That thing is called the gravitational redshift. As you can see from the film, the black hole stretches radiation and distorts the redshift. Gravitational redshift, or virtual redshift, means that a black hole might seem to be at a longer distance than it is. The film shows the redshift of the star that orbits a supermassive black hole. But all other black holes interact the same way.  The event horizon is always constant. At that point, the black hole's escaping velocity is the same as the speed of light. So every black hole interacts basically in the same way. And it's possible to apply that model to all black holes irrespective of their size.  Is gravitation the thing that forms dark energy? That thing seems somehow strange. But when photons and other particles are traveling through the ball that forms the visible

The shape of the brain means more than neuro connectivity.

Well, we might say that the brain is in its entirety. Another thing is that all things in the brain have some kind of purpose. The shape of the brain and, especially, the folding of the brain shell are extremely important things. Those folds are expanding the brain's surface areas. And the brain shell has a primary role in the thinking process. The surface area of the brain determines how large the cerebral cortex is. And in a large cerebral cortex, there are a large number of neurons. But as I just wrote, the brain is in its entirety. "Researchers have discovered that the shape of a person’s brain significantly impacts thought, feeling, and behavior, overturning the prevailing emphasis on complex neuronal connectivity. Utilizing MRI scans and the principle of eigenmodes, they found that brain function is closely linked to its geometric properties, much like how the shape of a musical instrument determines its sound, offering new avenues for exploring brain function and diseas

New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.

 New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.  The new material is the hollow glass fiber with DNA molecules inside that structure. Or as you see from the image. The glass fibers are on both sides of the DNA.  DNA molecule is the thing, that involves the genetic code of the cells. Genetically engineered cells can make DNA, and those molecules can used as the nanomaterial's structures. DNA manipulation makes it possible to create new types of extremely strong materials. And those materials are stronger than steel and lighter than it. DNA molecules can act as nano-size springs.  And in some visions, genetically engineered cyborg cells like cyborg macrophages can make extremely long DNA molecules. And then they can just use those molecules as spears that can pierce wanted cells. Or those cyborg cells can also dumb targeted cells full of the DNA that terminates them immediately.  The DNA and nanotube combinations can also act as DNA-b