Skip to main content

Ihmisen olemisen sietämätön keveys eli taiteilijalla on vapaus kuvitella erilaisia asioita





Yllä on kuuluisa kuva elokuvasta 3. asteen yhteys. Tuo kyseinen kuva on yksi maailmanhistorian parhaista tehostekuvista, mitä mikään laboratorio on koskaan kyennyt tuottamaan. Ja tietenkin tuosta elokuvasta kerrotaan  sellaisia tarinoita, että siinä olisi käytetty oikeita UFO-filmejä, joita olisi otettu jossain asevoimien ohjelmassa, mutta uskoisin kyllä että kyseessä on studiolla tehty tehosteena käytetty kuva, mutta ainahan näistä asioista voidaan keskustella. Toinen yhtä mielenkiintoinen ja mielikuvitusta kiihottava ajatus olisi se, että tuohon elokuvan tehdyt erikoisefektit olisivat joidenkin muistijälkiin erikoistuneiden  tutkijoiden tekemiä, ja he olisivat käyttäneet hyväksi Pentagonin arkistoista peräisin olevia UFO-kuvia, mutta tähän sitten saa uskoa kuka tahtoo.


Ja aina sitten tietenkin näitä hienoja elokuvia seuraa todellinen urbaanien legendojen rypäs, jota leimaa miltein tragikoomiset väitteet siitä, että joku Mafian kaltainen salaseura sitten hallitsee maapalloa ylikansallisen utopian avulla. Tiedemiehen ja taiteilijan ero on se, että taiteilija voi kuvitella mitä vain, ja häntä ei kukaan leimaa koskaan hulluksi, kun taas tiedemies joka ei jostain syystä voi todistaa jotain kirjoitustaan leimataan usein huonoksi tai hulluksi tieteen tekijäksi. Kun taiteilija kirjoittaa hyvin väkivaltaista tekstiä, niin hän voi sitten vain väittää tekevänsä taidetta, jolloin kukaan ei häntä voi laittaa mihinkään laitokseen.


Kuitenkin välillä kuulee sitten esimerkiksi siitä, että koulumaailmassa tai jossain muussa vastaavassa paikassa kun nuori kirjoittaa väkivallasta tai jostain vastaavasta asiasta, niin hänet sitten ikään kuin työnnetään psykiatrille, koska hänen pelätään olevan väkivaltainen. Kuitenkin väkivaltaa sisältäviä elokuvia, tietokonepelejä sekä kirjoja myydään sekä lainataan kirjastoista lähes kenelle vain, ja missään nimessä mikään 10 vuotias ei ole kypsä pelaamaan mitään väkivaltapelejä.



Kun taas puhutaan esimerkiksi UFO:ista tai selvännäkijöistä, niin jopa elokuvien mielikuvitusagentti James Bond on heitä tapaillut, tai ainakin noissa miljoonabudjeteilla tehdyissä elokuvissa lennellään kaiken maailman UFOilla, joten kai noilla ihmisillä on sellainen näkemys, että joku voi oikeasti huijata vaikka lapsia kertomaan, että UFO:t ja alienit ovat totta. Ja tietenkin ne ovat totta, jos elokuvassa tapahtuvia asioita esitetään vaikka kymmenvuotiaalle ihmiselle totuutena. Tuolloin seurauksena voi olla sellainen tilanne, että joku lapsi määrätään psykiatriseen sairaalaan.


Kun puhutaan taiteen tekijöistä, niin tietenkään mikään ei estä heitä piirtämästä tai kirjoittamasta, mitä he sitten haluavat piirtää tai kirjoittaa, tai itseään ilmaista jollain muulla tavalla, kunhan tuo ilmaisu on sitten lain sallimissa puitteissa tapahtuvaa toimintaa. Mutta aina silloin tällöin unohdetaan se, että ihmisen pitää avata mielensä myös sellaisille ajatuksille, mitä hän ei koskaan ole saanut edes päähänsä ajatella. Kun katsotaan YouTubelta jotain Stephen Hawking-filmejä, niin silloin tietenkin mieleen ei kenelläkään edes tule se, että kukaan meistä ei koskaan ole oikeasti tehnyt madonreikiä, vaikka niistä kirjoitankin tai niitä esitetään noissa klipeissä. Kuitenkaan mikään ei estä sitä, että joku ei tuollaista madonreikää voisi rakentaa, koska periaatteessa sen voisi luoda vain kohdentamalla tiettyyn pisteeseen suuri määrä energiaa.


Tuolloin voisi olla mahdollista, että syntyy sellainen ilmiö kuin singulaari, jonka kautta voisimme matkustaa ajassa, ja silloin tietenkin muistuu mieleen ohjelma, missä Stephen Hawking odotteli aikamatkaajaa toiselta vuosituhannelta, mutta tietenkään häntä ei ohjelmassa tullut paikalle. Mielestäni on kuitenkin mukavaa leikitellä ajatuksella, että ehkä aikamatkaaja saattoi käydä tuossa huoneessa, mutta hän saattoi luulla Hawkingin nukkuvan, koska saattoi olla niin, että hän ei tiennyt Hawkingilla olevan ALS-taudin. Tietenkin tuosta miehestä kirjoitetaan ja kerrotaan paljon erilaisia tarinoita, ja niitä kertovat ihmiset eivät sen häiriintyneempiä ole kuin kukaan muukaan.



Yksi niistä on se, että Hawking ei aina itse kommunikoi tietokoneensa kautta, vaan että tuota konetta käyttää välillä joku muu kuin hän itse, mutta koska tuo suuri fyysikko ei itse kykene kommunikoimaan, niin hän ei pysty ilmaisemaan tuota asiaa. Eli hän ikäänkuin edustaisi jotain muuta tiedemiestä, mutta kuitenkin tässä sitten otan varmasti todella suuren vapauden, kun tällaisia menen kirjoittamaan, ja tietenkin tämäkin asia on vain sellaista kuvittelua, joka tietenkin saattaa kuulostaa hiukan häiriintyneeltä monista muista ihmisistä. Kyseessä on kuitenkin yksi urbaaneista legendoista, joiden kaltaisia asioita kerrotaan toisille ihmisille ravintoloissa jatkuvasti, eikä niiden takia ketään olla koskaan viety yhtään mihinkään. Kuitenkin aina on olemassa ihmisiä, joilla on tarve nimittää toisia ihmisiä jotenkin harhaisiksi.


Kun puhutaan esimerkiksi elokuvasta "Kolmannen asteen yhteys", niin siinä oleva vuori on innoittanut muitakin taitelijoita kuin vain tuon elokuvan tekijöitä maalaamaan ja piirtämään erilaisia asioita, joita tuskin kukaan edes kuvittelee todeksi. Eräässä piirroksessa tuon tappivuoren päälle olisi laskeutunut UFO, ja tietenkin tuossa elokuvassa hyvin esillä oleva vuori, eli Devil's Tower Wyomingissa voitaisiin kuvitella jonkun UFO:n tankkauspaikaksi, missä tuollainen kuvitteellinen avaruusalus käy sitten täyttämässä akkunsa. Mutta kyse on tietenkin vain mielikuvituksen tuotteista, ja itse kyllä kuitenkin hiukan ihmettelen, että mistä ihmisen mieli valitsee ne kuvat, joita se päästää tietoisuuteen?


Mistä ihminen sitten saa sen kuvan, minkä mukaan hän tekee taulunsa sekä piirroksensa, ja kuten tiedämme niin jos ihminen ei ole jotain nähnyt, niin hän ei silloin voi syntetisoida tuollaista kuvaa päässään. Eli tietenkin on mielikuvitusta kiihottavaa ajatella, että tuollainen omituinen vuori olisi jonkinlainen jäänne humanoidien tukikohdasta, mutta mitään muuta todistetta siitä ei ole, kuin se että aivot eivät kykene spontaanisti luomaan mitään kuvia, vaan ne tarvitsevat aineistoa, jotta aivot sitten voivat työstää kuvan UFO:sta laskeutuneena tuollaisen tapin päähän, mutta kuitenkin kyseessä on hyvin mielenkiintoinen ajatelma, joka tällä hetkellä on vain mielikuvituksen tuotetta.

https://kirjabloggaus.blogspot.fi/

Comments

Popular posts from this blog

Black holes cause a virtual redshift because gravitation stretches the wavelength near them.

At the beginning of this text is a film about the redshift of black holes. Gravitation stretches light, and that means gravitation fields are pulling waves longer. That thing is called the gravitational redshift. As you can see from the film, the black hole stretches radiation and distorts the redshift. Gravitational redshift, or virtual redshift, means that a black hole might seem to be at a longer distance than it is. The film shows the redshift of the star that orbits a supermassive black hole. But all other black holes interact the same way.  The event horizon is always constant. At that point, the black hole's escaping velocity is the same as the speed of light. So every black hole interacts basically in the same way. And it's possible to apply that model to all black holes irrespective of their size.  Is gravitation the thing that forms dark energy? That thing seems somehow strange. But when photons and other particles are traveling through the ball that forms the visible

The shape of the brain means more than neuro connectivity.

Well, we might say that the brain is in its entirety. Another thing is that all things in the brain have some kind of purpose. The shape of the brain and, especially, the folding of the brain shell are extremely important things. Those folds are expanding the brain's surface areas. And the brain shell has a primary role in the thinking process. The surface area of the brain determines how large the cerebral cortex is. And in a large cerebral cortex, there are a large number of neurons. But as I just wrote, the brain is in its entirety. "Researchers have discovered that the shape of a person’s brain significantly impacts thought, feeling, and behavior, overturning the prevailing emphasis on complex neuronal connectivity. Utilizing MRI scans and the principle of eigenmodes, they found that brain function is closely linked to its geometric properties, much like how the shape of a musical instrument determines its sound, offering new avenues for exploring brain function and diseas

New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.

 New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.  The new material is the hollow glass fiber with DNA molecules inside that structure. Or as you see from the image. The glass fibers are on both sides of the DNA.  DNA molecule is the thing, that involves the genetic code of the cells. Genetically engineered cells can make DNA, and those molecules can used as the nanomaterial's structures. DNA manipulation makes it possible to create new types of extremely strong materials. And those materials are stronger than steel and lighter than it. DNA molecules can act as nano-size springs.  And in some visions, genetically engineered cyborg cells like cyborg macrophages can make extremely long DNA molecules. And then they can just use those molecules as spears that can pierce wanted cells. Or those cyborg cells can also dumb targeted cells full of the DNA that terminates them immediately.  The DNA and nanotube combinations can also act as DNA-b