Kuva I |
Äsken kirjoitin skorpionin myrkyn käytöstä eräässä sotilaallisessa ohjelmassa. Mutta kun tuon neurotoksiinin tiedetään kasautuvan hermosolujen pintaan, niin sen avulla voidaan tietenkin paikallistaa hermostossa olevat syöpäsolut, kuten äsken kirjoitin. Mutta miten tuo paikallistaminen tapahtuu, on tietenkin erittäin tärkeä kysymys. Se miten tuo syöpäsolun paikantaminen tapahtuu, perustuu siihen, että tuohon myrkkymolekyyliin liitetään radioaktiivista jodia tai fosforia, jonka avulla nuo syöpäsolut voidaan erottaa muista hermosoluista.
Eli aluksi ihmiseen ruiskutetaan tuota myrkkyä, mihin on nanoteknisesti lisätty radioaktiivista merkkiainetta. Sitten elimistöä havainnoidaan CAT- eli tietokonetomografilla, millä seurataan tuon merkkiaineen kasautumista hermostoon. Ja jos tuo merkkiaine olisi fluoresoivaa, niin silloin kirurgi voisi swn avulla paikallistaa kasvaimen potilaan ollessa leikkaupöydällä. Eli hän voisi sitten valaista tuota solukkoa, ja etsiä tyhjiä kohtia tuon fluoresoivan merkkiaineen sekä UV-valon avulla, mikä tuo lisää tarkkuutta leikkaukseen, missä ei yhtään syöpäsolua saa jäädä ihmisen sisään.
Ja koska tuo merkkiaine kasaantuu vain toimivien hermosolujen pintaan, niin silloin tuo sairas alue näyttää tyhjiöltä noissa radioaktiivista varjoainetta hyödyntävissä CAT eli tietokonetomografikuvissa. Eli kyseessä on vain uusi tapa tehdä varjoainekuvia. Toisin sanoen nämä käytettävät välineet ovat muuten samat, kuin mitä ennenkin on tuossa tutkimuksessa käytetty, mutta muutos on käytettävässä varjoaineessa, joka on oikeastaan yksi nanotekniikan riemuvoitoista. Samoin tuon myrkyn tuotantoa voidaan tehostaa valmistamalla sitä tuon eläimen myrkkyrauhasen soluista tehdyn soluviljelmän avulla. Eli näin tuon äärettömän kalliin yhdisteen tuotantoa voidaan tehostaa.
Comments
Post a Comment