Skip to main content

Ritarin nimellä on merkitystä (Mitä oikeastaan tarkoittaa Florian Geyer?)

Keskiaikainen linna Englannissa
Kuva I


Kaikki me jotka harrastamme keskiaikaista taidetta olemme nähneet ritareita esittäviä piirroksia, ja niissä olevia henkilöitä on varmasti erittäin vaikea tunnistaa. Kuvissa oleva peistä ylöspäin pitävä ratsastajahahmo on piirretty tiettyyn kaavaan, joka osoitti muille, että kyseessä oli ritari eli ammattisotilas. Mutta sitten noissa kuvissa on muutakin, kuin vain ritarin kuva, eli niihin on koodattu tuon miehen taidot, sekä se mitä häneltä saatettiin pyytää. Esimerkiksi koirien kuva kertoo sen, että tuo mies on perehtynyt koirien käyttöön taisteluissa sekä myös kouluttaa niitä. Heraldiikassa koirat piirrettiin tylitellyiksi kissoiksi, jotta tuo tappajakoirien käyttö voitiin salata. Eli nuo koirat koulutettiin surmaamaan ihmisiä, joten niitä oli syytäkin pelätä. Kuvassa kaksi (Kuva II) oleva banderolli kertoi siitä, että ritari taistelee jalan ja kuvaan tehty miekka kertoo siitä, että hänellä on taistelukoulutus.

Eli hän kasvattaa kuninkaallisia ajokoiria, joita hän sitten lähetti vastustajien kimppuun, ja joissakin tapauksessa noihin koiriin oli istutettu raivotautivirusta, ja nämä kauhistuttavat eläimet sitten päästettiin keskelle vihollista, kun taistelu alkoi. Vaikka tuohon aikaan ei tietenkään tunnettu viruksia, niin tuon raivotaudin aiheuttajaksi epäiltiin rabiesiin sairastuneen eläimen sylkeä, jota sitten ruiskutettiin muihin koiriin injektioruiskulla tai sitten niiden ihoon tehtiin haava, johon hierottiin sairaan eläimen sylkeä. Noita tappajakoiria käytettiin myös kapinoiden kukistamisessa, eli ne lähetettiin ihmisten kimppuun, jotta vastustajat pelkäisivät enemmän.

Mutta toki kapinoiden kukistamiseen määrätty ritari ei saanut käyttää virallista aatelista nimeään, jotta tuota kapinan kukistamista ei laitettu hänen tai kuninkaan päälle. Tällöin täytyi käyttää "taiteilijanimeä", jotta tuollaisen teurastuksen tekijät jäisivät pimentoon, eli noita varsinaisia "tappajanimiä" olivat sellaiset tavalliselta kuulostavat nimet kuten Flemming tai Weinsberg, joiden tarkoitus oli peittää se, että käsky tuon kapinan kukistamiseen oli tullut itseasiassa keisarilta. Mutta sitten tietenkin noille palkkasotureille piti tuo tappaminen perustella, jotta hän voisi kulkea ilman omantunnon pistoksia, ja samoin avoimen kapinan kukistaminen oli helpompaa kuin etsiä yksittäisiä kuninkaan vihollisia talo talolta, joten tietenkin kapina piti saada sen takia aikaan.

 Näet noissa etsinnöissä oli se vaara, että jotain kuninkaalle tai maaherralle ikäviä tietoja päätyi vääriin korviin. Yleensä kapinoiden kukistaminen oli maaherran tai sheriffin tehtävä, ja jos kapina koski hänen omia tekojaan, niin vaara oli sitten, että nuo teot päätyivät kuninkaan korviin, jos etsintää suoritetaan valtavalla joukolla. Näin ollen tietenkin paikalle tuotiin erityinen ritari, jonka tehtävä oli kohottaa nuo ihmiset avoimesti vastustamaan kuningasta, jotta nuo henkilöt voitiin sitten surmata tykkitulella sekä raskaan ratsuväen rynnäköllä, jotta tuollaiset ikävät asiat eivät päädy kuninkaan korviin. Eli tuollainen trollaaja sitten yksinkertaisesti yllytti ihmiset avoimesti nousemaan kapinaan, jotta heihin voitiin käyttää niitä kovempia otteita, ja yleensä tuollaisen ritarin vaakunassa eli virkamerkissä oli ruusu, jotta muut tiesivät, että hänellä oli tuohon toimintaan lupa.

Tämän takia epäilen että Florian Geyer esimerkiksi saattoi olla täysin ammattimainen provokaattori, jonka tehtävä oli johtaa joukkonsa suoraan palkkasoturin, joka esiintyi Weinsbergin nimellä tekemään ansaan Ingolstadtin ulkopuolella Kuvassa kaksi (Kuva II)  oleva banderolli kertoo siitä, että hänellä oli lupa trollata ihmisiä, koska banderolli on yleensä yllyttämisen sekä mielenosoituksen merkki, ja kohotetut kolme sormea ovat joko merkki siitä, että hän on kolmannen asteen ritari tai sitten hän näyttää jotain paikkaa, tai sitä että operaation siirtymässä "vaiheeseen kolme, kuten nykyaikainen sotilasjohtaja sanoisi.

Eli tuo paikka saattaa olla nimetty tuon "maanihdin" tai palkkasoturin mukaan, joka aikoinaan murskasi tuon ritarin johtaman kapinan, ja ehkä hän ei tuota nimeä koskaan muuten käyttänytkään, vaan esiintyi taiteilijanimellä, koska pelkäsi kostoa tekonsa takia. Eli hän saattoi olla ulkomailta tuotu mies, joka sai palkkansa murskatessaan kapinoita. Tuollaisten miesten työ oli erittäin raakaa, ja hän oli usein ikään kuin pakotettu surmaamaan kaikki vankinsa, jotta tuon miehen henkilöllisyys ei paljastuisi muille ihmisille, koska mikään pidetty mies hän ei ollut.

Toisaalta Weinsberg (suom. "Viininmäki") saattoi olla paikka, missä tuo väijytys oli helppo tehdä. Tai sitten hän oli taustaltaan sopiva mies murskaamaan tuon kapinan, jota voitiin pitää kuitenkin oikeutettuna. Florian Geyer oli kuitenkin eräänlainen "jeesuksen paikka" ihmisten sydämissä, joten tuon kapinan murskaamiseen piti valita sellainen mies, joka vihasi kansanjohtajia tai "villitsijöitä", kuten oli tapana sanoa. Se mestatiinko tuo Florian Geyer oikeasti Müllhaussenin tai Ingolstadtin torilla vuonna 1525, vai kuoliko hän väijytykseen Schwarzwaldin metsässä on jäänyt avoimeksi. Eli hänet saatettiin symbolisesti mestata, jotta kukaan ei joutuisi noloon tilanteeseen päästäessään hänet pakoon. Kuitenkin asia on niin, että tuo maanihti ei ehkä kuitenkaan käyttänyt tämän jälkeen tuota nimeä, jota hän käytti kukistaessaan tuota kuuluisaa kapinaa.

elainasiaa.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

Black holes cause a virtual redshift because gravitation stretches the wavelength near them.

At the beginning of this text is a film about the redshift of black holes. Gravitation stretches light, and that means gravitation fields are pulling waves longer. That thing is called the gravitational redshift. As you can see from the film, the black hole stretches radiation and distorts the redshift. Gravitational redshift, or virtual redshift, means that a black hole might seem to be at a longer distance than it is. The film shows the redshift of the star that orbits a supermassive black hole. But all other black holes interact the same way.  The event horizon is always constant. At that point, the black hole's escaping velocity is the same as the speed of light. So every black hole interacts basically in the same way. And it's possible to apply that model to all black holes irrespective of their size.  Is gravitation the thing that forms dark energy? That thing seems somehow strange. But when photons and other particles are traveling through the ball that forms the visible

The shape of the brain means more than neuro connectivity.

Well, we might say that the brain is in its entirety. Another thing is that all things in the brain have some kind of purpose. The shape of the brain and, especially, the folding of the brain shell are extremely important things. Those folds are expanding the brain's surface areas. And the brain shell has a primary role in the thinking process. The surface area of the brain determines how large the cerebral cortex is. And in a large cerebral cortex, there are a large number of neurons. But as I just wrote, the brain is in its entirety. "Researchers have discovered that the shape of a person’s brain significantly impacts thought, feeling, and behavior, overturning the prevailing emphasis on complex neuronal connectivity. Utilizing MRI scans and the principle of eigenmodes, they found that brain function is closely linked to its geometric properties, much like how the shape of a musical instrument determines its sound, offering new avenues for exploring brain function and diseas

New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.

 New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.  The new material is the hollow glass fiber with DNA molecules inside that structure. Or as you see from the image. The glass fibers are on both sides of the DNA.  DNA molecule is the thing, that involves the genetic code of the cells. Genetically engineered cells can make DNA, and those molecules can used as the nanomaterial's structures. DNA manipulation makes it possible to create new types of extremely strong materials. And those materials are stronger than steel and lighter than it. DNA molecules can act as nano-size springs.  And in some visions, genetically engineered cyborg cells like cyborg macrophages can make extremely long DNA molecules. And then they can just use those molecules as spears that can pierce wanted cells. Or those cyborg cells can also dumb targeted cells full of the DNA that terminates them immediately.  The DNA and nanotube combinations can also act as DNA-b