Skip to main content

Ajatuksia Pohjois-Koreasta, sen ydinaseista sekä Kim Jong Unin ja USA:n harjoittamasta uhkailusta ja muista asioista, jotka saattavat liittyä tähän ydinase-ohjelmaan


USA on uhannut Pohjois-Korean kauppakumppaneita eli lähinnä Kiinaa erilaisilla pakotteilla, joten tietenkin tämä asia varmasti saa aikaan vilunväreitä ihmisten mielessä, kun muistetaan sitä, että tuo pieni maa on tehnyt ensimmäisen vetypommikokeensa vasta muutamia päiviä sitten. Se mikä tästä asiasta tekee todella tragikoomisen, on se että USA ja muu maailma ovat yhdessä osoittaneet Pohjois-Korealle sen, että tämän valtion kohdalla ei tulla mitään muuta kuin diplomatiaa käyttämään, ja se sitten on lisännyt vettä Kim Jong Unin myllyyn, kuten on ollut tapana sanoa.


Kun jokin asia ei tuota miestä miellytä, niin silloin pamahtaa uusi ydinpommi, ja taas on kansainvälinen yhteisö takajaloillaan kertomassa, kuinka tuon miehen toiminta pitää tuomita. Tuolloin vedotaan sellaiseen asiaan, jota kutsutaan nimellä "ydinsulkusopimus". Tämän sopimuksen ratifioineet maat sitoutuvat olemaan luovuttamatta ydinaseita ja niiden valmistamista koskevaa tietotaitoa maille, joilla ei tätä asetta vielä ole, mutta itse kyllä olen sitä mieltä, että ohjeet ydinpommin tekemiseen voi jokainen ihminen hankkia vaikka tavallisesta kirjastosta, joten siltä kannalta katsoen tämä sopimus on kuollut jo kauan sitten.


Tietenkin tämä "ydinsulkusopimus" on sikäli mielenkiintoinen, että siinä määritellään ne valtiot, joilla on "oikeus" tähän aseeseen, mutta kun Pohjois-Korean lisäksi esimerkiksi Kiina, Intia, Pakistan, Israel sekä Etelä-Afrikan tasavalta ovat tehneet Euroopan ja USA:n ulkopuolisina valtioina ydinkokeensa ja noita aseita hankkineet, niin silloin voidaan sanoa, että tällä ydinsulkusopimuksella ei sen kummempaa merkitystä enää ole. Ja samalla voidaan kysyä suoraan, että mikä taho sitten määrittelee sen, että mitä välineitä mikäkin valtio saa hankkia oman itsensä puolustamiseen? Ja tuosta Pohjois-Korean ydinaseesta voi sitten olla jopa hyötyä sikäli, että ehkä Kim Jong Un sitten alkaisi vihdoin tuntea vastuuta siitä, mitä hän on tekemässä.


Kun puhutaan ydinaseista, niin niiden teho tietenkin on erittäin suuri, mutta ihmisiä kohtaan vaarallisempia suuressa mittakaavassa ovat biologiset aseet, joita voidaan huomaamattomasti ruiskuttaa ihmisiin, jotka sitten levittävät näitä organismeja pitkin maailmaa. Mutta maailmanlaajuisesti ajatellen ydinaseet aiheuttavat paljon pahempaa paikallista tuhoa kuin biologiset aseet. Ja ydinaseiden avulla on ajateltu varmistaa bioaseita kehittävien laboratorioiden turvallisuus. Eli noissa laboratorioissa on silloin ydinpommi, joka laukaistaan jos niissä tapahtuu jokin vuoto, missä bakteeri tai virus pääsee irti.


Monet näistä BL-5 (Bio Security Level 5) laboratorioista on louhittu maan sisään, jotta niistä ei voida varastaa mitään organismeja, joten niistä tietenkin kerrotaan kaiken maailman juttuja, ja yksi merkillisimmistä koskee maanlaisia ydinkokeita, joilla tarinoiden mukaan on tuhottu tuollaisia maanalaisia laboratorioita, joissa on päässyt irti jokin tappavista organismeista. Pohjois-Korealla epäillään olevan hallussaan Ebola- ja muita tappavia viruksia, mutta tietenkin myös kolerabakteerin kaltaisia organismeja on tuollaisia aseita kehittävän valtion arsenaalissa. Pääpaino biologisen sodankäynnin välineissä on bakteereilla, joita vastaan voidaan taistella antibiooteilla, ja näitä bakteereita voidaan käyttää huomaamattomasti myös omaa kansaa vastaan. Eli esimerkiksi tuberkuloosi, kolera, hinkuyskä, kurkkumätä sekä monet muut organismit ovat sellaisia, että niitä voidaan ruiskuttaa ihmisten sekaan tai lisätä juomaveteen huomaamattomasti, ja niiden käytöstä ei välttämättä jää koskaan kiinni.


Kolerabakteeri tappaa ihmisen muutamassa tunnissa, joten sen teho on tietenkin tunnettu hyvin pitkään, ja biologisen aseen kohdalla voidaan toimia siten, että oma kansa tai oma tukiryhmä rokotetaan noita organismeja vastaan, jolloin kansaa voidaan hallita pelolla. Biologinen ase on erittäin salakavala massatuhon väline, mutta nykyään on kehitetty myös toisenlaisia biologisia aseita, joilla ei surmata ihmisiä. Nämä organismit muuttavat esimerkiksi polttoaineet liisteriksi sekä hapettavat rautaa ja muuttavat rikin rikkihärmeeksi, jolloin patruunat lakkaavat toimimasta. Mutta bioaseiden ongelma on siinä, että jos joku putki katkeaa tai koeputki putoaa tuollaisessa laboratoriossa pitää tuo laitos steriloida erittäin nopeasti, ja nopeiten se sitten tapahtuu ydinaseella, joka on sijoitettu laitoksen rakenteeseen.



Tuolloin voidaan kysyä sellainen mielikuvituksellinen kysymys, että tuhoaako Pohjois-Korea näissä ydinkokeissa ehkä omia biologisen sodankäynnin laboratorioitaan tai todisteita jostain ihmisoikeusrikkomuksista, mistä tuon maan johto ei halua puhua. Eli olisiko kyseessä jokin lobotomia-ohjelma, missä ihmisille tehdään hyvin nuorina tuo kammottava leikkaus, jolla heidän tunne-elämänsä tuhotaan, jotta niistä henkilöistä tulisi robotteja, jotka toimivat täysin vailla moraalista ja eettistä omaatuntoa. Itse en kyllä silloin ihmettele, että tuon maan johto haluaa salata tämän hypoteettisen ohjelman, koska se on varmaan kaikkein moraalittomin tapa käyttää lääketiedettä väärin, mitä voidaan koskaan kuvitella.



Tuollainen nuorena tehty lobotomia on pahin, mitä ihmiselle voidaan tehdä, eli siinä hänen tunne-elämänsä tuhotaan, mutta jos asiaa ajatellaan ilman moraalia tai sääliä, niin jos tuo teko tehdään hyvin nuorelle henkilölle, niin silloin hän kasvaisi näennäisesti  kuin muutkin ihmiset koska aivot voivat tuolloin korjata itsensä, mutta tunne-elämä on tuolta henkilöltä täysin typistetty. Ja arvatkaa miltä tuntuisi elää ilman iloa tai surua. Se ei varmasti ole kovin mukavaa.


Tietenkin tämä ajatus vaikuttaa hyvin kaukaa haetulta, mutta jos Kim Jong Un aikoo avata maataan, niin en usko että hän haluaa tehdä tiliä sukunsa ehkä määräämistä kansanmurhista, joten kaikkein mukavin tapa päästä eroon ikävistä todisteista olisi räjäyttää ne hajalle ydinpommeilla, jolloin kaikki arkistot ja muut välineet kaasuuntuvat muutamassa sekunnin miljoonasosassa. Tietenkin tämä on sellaista arvailua, mutta tästä valtiosta ja sitä johtavasta perheestä kyllä uskotaan mitä vain. Mutta mitään todisteita tällaisesta operaatiosta ei ole, ja ainoastaan se tiedetään, että Pohjois-Korea kiihdyttää ydinase-ohjelmaansa, joten tietenkin sillä jokin syy tähän toimintaan pitää olla.


Ei kukaan nyt huvikseen ammuskele raketteja muiden maiden ylitse ja räjäytä maan alla ydinpommeja kuin ne olisivat jotain ilotulitteita. Eli miksi tämä kiire nyt on tullut eteen? Miksi tuon maan kemialliset aseet eivät enää riittäneet tuolle diktaatuurille, jonka tiedetään polkevan ihmisoikeuksia järjestelmällisesti Siinä kysymys, johon pitää saada kyllä vastaus, jotta tuota uhkaa voidaan käsitellä tehokkaasti sekä objektiivisesti  eri kansallisesta turvallisuudesta vastaavissa valtion laitoksissa.

Comments

Popular posts from this blog

Black holes cause a virtual redshift because gravitation stretches the wavelength near them.

At the beginning of this text is a film about the redshift of black holes. Gravitation stretches light, and that means gravitation fields are pulling waves longer. That thing is called the gravitational redshift. As you can see from the film, the black hole stretches radiation and distorts the redshift. Gravitational redshift, or virtual redshift, means that a black hole might seem to be at a longer distance than it is. The film shows the redshift of the star that orbits a supermassive black hole. But all other black holes interact the same way.  The event horizon is always constant. At that point, the black hole's escaping velocity is the same as the speed of light. So every black hole interacts basically in the same way. And it's possible to apply that model to all black holes irrespective of their size.  Is gravitation the thing that forms dark energy? That thing seems somehow strange. But when photons and other particles are traveling through the ball that forms the visible

The shape of the brain means more than neuro connectivity.

Well, we might say that the brain is in its entirety. Another thing is that all things in the brain have some kind of purpose. The shape of the brain and, especially, the folding of the brain shell are extremely important things. Those folds are expanding the brain's surface areas. And the brain shell has a primary role in the thinking process. The surface area of the brain determines how large the cerebral cortex is. And in a large cerebral cortex, there are a large number of neurons. But as I just wrote, the brain is in its entirety. "Researchers have discovered that the shape of a person’s brain significantly impacts thought, feeling, and behavior, overturning the prevailing emphasis on complex neuronal connectivity. Utilizing MRI scans and the principle of eigenmodes, they found that brain function is closely linked to its geometric properties, much like how the shape of a musical instrument determines its sound, offering new avenues for exploring brain function and diseas

New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.

 New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.  The new material is the hollow glass fiber with DNA molecules inside that structure. Or as you see from the image. The glass fibers are on both sides of the DNA.  DNA molecule is the thing, that involves the genetic code of the cells. Genetically engineered cells can make DNA, and those molecules can used as the nanomaterial's structures. DNA manipulation makes it possible to create new types of extremely strong materials. And those materials are stronger than steel and lighter than it. DNA molecules can act as nano-size springs.  And in some visions, genetically engineered cyborg cells like cyborg macrophages can make extremely long DNA molecules. And then they can just use those molecules as spears that can pierce wanted cells. Or those cyborg cells can also dumb targeted cells full of the DNA that terminates them immediately.  The DNA and nanotube combinations can also act as DNA-b