Skip to main content

Vladimir Putin puki sen sanoiksi, se jolla on paras tekoäly dominoi maailmaa

grid-AI



Kimmo Huosionmaa B.Sc.,BBA

Vladimir Putin on sanonut sen, minkä kaikki me tiedämme. Tulevaisuudessa se taho, jolla on paras tekoäly dominoi maailmaa. Tekoäly on erittäin mielenkiintoinen tutkimuskohde, ja sen käyttö erilaisissa toiminnanohjaussysteemeissä on todella sellainen asia, että siihen on haluttu panostaa maailmalla. Ja missään nimessä ei tekoäly ole puhtaasti paha asia, vai mitä pidätte autosta, joka esimerkiksi osaisi ohjata itsensä tiensivuun, jos kuljettaja nukahtaa rattiin. Tuollainen laitteisto ei varmasti ole mikään huono ajatus, ja sen toteuttaminen perustuu siihen, että auton tietokone analysoi kuljettajan toimintaa kuten sitä, että miten hän puristaa rattia, ja sitä missä asennossa hänen päänsä on ja myös auton liikehdintää ajoradalla.

Jos kuljettaja alkaa torkahdella, niin silloin yleensä tapahtuu niin, että hän alkaa säpsähdellä ja myös ohjausliikkeistä tulee ikään kuin "veteliä. Samoin polkimien käyttö muuttuu, ja jalka saattaa pudota pois kaasulta. Kyseessä voi tietenkin olla myös sairaskohtaus, jolloin autossa oleva biometrinen tunnistin voi havaita esimerkiksi sydämen lyöntien muuttuvan sekä sen että kuinka ihminen puristaa rattia sekä tarkkailla ajajan verenpainetta, ja tuo laite voidaan kiinnittää huomaamattomasti ohjauspyörään, jolloin ajajan muutakin tilaa voidaan tarkkailla.

Ja tuo laitteisto voi huomata myös rattiraivon, ja ehkä tulevaisuudessa tällaisista kohtauksista lähtee automaattisesti ilmoitus poliisille Tuolloin auto voi ilmoittaa asiasta summerilla kuljettajalle, ja jos sitten tapahtuu "säpsähdys", niin silloin auton tietokone tietää, että auto pitää ajaa sivuun. Ehkä tulevaisuuden autot on varustettu laitteilla, jotka rekisteröivät esimerkiksi sen, kuka sitä milloinkin ajaa, ja niiden tekoäly voi olla hyvinkin sellainen, että jos henkilö toistuvasti ajaa siinä tilassa, että hän vaarantaa liikenteessä muita, niin silloin auto kaartaa suoraan poliisiaseman pihaan. Ja tämän jälkeen kuski voidaan siirtää suoraan hoitoon.

Tulevaisuuden autot saattavat vaatia sormenjäljen ajajalta, ja tuolloin sitten auton tietokone kysyy ajoneuvorekisterikeskuksesta, että onko tällä kuljettajalla sitten ajo-oikeutta? Samoin tuo järjestelmä voi tuosta sormenpäästä tutkia henkilön promillet sekä muut lääkkeet, ja kaikki tämä kestää vain muutaman sekunnin.

Mutta tietenkin tekoäly tekee mahdolliseksi esimerkiksi robottien massa-armeijat, joiden toiminta perustuu siihen, että nämä laitteet ovat itseasiassa langattoman verkon avulla yhteydessä toisiinsa. Ja tuollaiset armeijat ovat kaikkein kauhistuttavimpia aseita, mitä ihmiskunta voi koskaan kuvitella kohtaavansa. Nuo ihmistä muistuttavat robotit ovat siis sellaisia, että ne jakavat omia tietojenkäsittelyresurssejaan keskenään, ja niiden keskustietokoneet sijaitsevat robottien rinnan kohdalla, jolloin niiden tuuletus on erittäin hyvin hoidettu, eikä noiden koneiden ongelmana ole tuolloin ylikuumeneminen sekä järjestelmän kaatuminen.

Paradoksaalista on se, että nämä robotit voivat raivata esimerkiksi vaarallisia raunioita, ja työskennellä meren syvyyksissä, missä ihmishenkiä on jatkuvasti vaarassa. Mutta kun ajatellaan niiden käyttöä aseena, niin silloin varmasti on edessä asevoima, jota ei kovin humaaniksi voi sanoa. Koneita ei häiritse yleinen mielipide eikä niillä ole mitään moraalia, eikä niiden käytöstä välttämättä jää kiinni. Eli nuo tulevaisuuden kammottavat robottitaistelijat voidaan varustaa tuhopanoksilla, joilla ne sitten voidaan tuhota, kun operaatio päättyy.

Ja tekoälyä käyttävät robotit eivät myöskään väsy, ja niiden hydraulisissa lihaksissa voi olla niin paljon voimaa, että nämä koneet voivat helposti nostaa esimerkiksi henkilöautoja. Joten tässä sitten on edessä tilanne, missä robottien avulla voidaan ihmisiä hallita tehokkaasti, mutta tietenkin on aseita, joilla voidaan tuhota mikä hyvänsä robottitaistelija. Nämä aseet eivät vaikuta ihmisiin mitenkään, ja niitä ovat sekä voimakkaaseen radiosignaaliin eli EMP (electromagnetic pulse ) -pulssiin sekä tietokoneviruksiin perustuvat aseet, joista ensimmäinen voi olla ECM (electronic countermeasure) - eli radiohäirintään tarkoitettu laite.

Tuo laite lähettää elektronista melua, joka estää robottien keskinäisen kommunikaation häiritsemällä niiden digitaalista viestintää tai sitten nämä aseet saavat aikaan sen, että noiden robottien sähkölaitteet kärähtävät. Nuo EMP-aseet eivät yleensä ole vaarallisia ihmisille, mutta jos henkilöllä on esimerkiksi sydämentahdistin, niin silloin EMP voi käydä kohtalokkaaksi tällaiselle henkilölle. Kuitenkin tekoäly on erittäin mielenkiintoinen tutkimuskohde, joten sitä varmasti tutkitaan jatkossakin sekä siviilien että sotilaiden toimesta.

https://travellingintimeandspace.wordpress.com/

Comments

Popular posts from this blog

Black holes cause a virtual redshift because gravitation stretches the wavelength near them.

At the beginning of this text is a film about the redshift of black holes. Gravitation stretches light, and that means gravitation fields are pulling waves longer. That thing is called the gravitational redshift. As you can see from the film, the black hole stretches radiation and distorts the redshift. Gravitational redshift, or virtual redshift, means that a black hole might seem to be at a longer distance than it is. The film shows the redshift of the star that orbits a supermassive black hole. But all other black holes interact the same way.  The event horizon is always constant. At that point, the black hole's escaping velocity is the same as the speed of light. So every black hole interacts basically in the same way. And it's possible to apply that model to all black holes irrespective of their size.  Is gravitation the thing that forms dark energy? That thing seems somehow strange. But when photons and other particles are traveling through the ball that forms the visible

The shape of the brain means more than neuro connectivity.

Well, we might say that the brain is in its entirety. Another thing is that all things in the brain have some kind of purpose. The shape of the brain and, especially, the folding of the brain shell are extremely important things. Those folds are expanding the brain's surface areas. And the brain shell has a primary role in the thinking process. The surface area of the brain determines how large the cerebral cortex is. And in a large cerebral cortex, there are a large number of neurons. But as I just wrote, the brain is in its entirety. "Researchers have discovered that the shape of a person’s brain significantly impacts thought, feeling, and behavior, overturning the prevailing emphasis on complex neuronal connectivity. Utilizing MRI scans and the principle of eigenmodes, they found that brain function is closely linked to its geometric properties, much like how the shape of a musical instrument determines its sound, offering new avenues for exploring brain function and diseas

New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.

 New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.  The new material is the hollow glass fiber with DNA molecules inside that structure. Or as you see from the image. The glass fibers are on both sides of the DNA.  DNA molecule is the thing, that involves the genetic code of the cells. Genetically engineered cells can make DNA, and those molecules can used as the nanomaterial's structures. DNA manipulation makes it possible to create new types of extremely strong materials. And those materials are stronger than steel and lighter than it. DNA molecules can act as nano-size springs.  And in some visions, genetically engineered cyborg cells like cyborg macrophages can make extremely long DNA molecules. And then they can just use those molecules as spears that can pierce wanted cells. Or those cyborg cells can also dumb targeted cells full of the DNA that terminates them immediately.  The DNA and nanotube combinations can also act as DNA-b