Torakka johon on kiinnitetty mikropiiri. |
Nanoteknologiaa pidetään maailman suurimpana keksintönä. Se on näkymättömien eli äärimmäisen pienten koneiden rakentamista. Näitä äärimmäisen pieniä koneita tuotetaan kemiallisesti tai muunneltujen solujen avulla, jotka voivat tuottaa tarpeeksi pieniä molekyylejä, joista voidaan tuottaa näitä äärettömän pieniä molekyylin kokoisia robotteja. Mutta toki on myös toinen mahdollisuus tuottaa äärettömän pieniä robotteja, jotka ovat kyllin vahvoja kuljettamaan esimerkiksi pieniä tarkkailu- tai paikannuslaitteita kohteisiin.
Tässä tehtävässä voidaan käyttää aivan tavallisia steriloituja hyönteisiä. Eli esimerkiksi torakoita tai jotain kärpäsiä voidaan "kouluttaa" etsimään vaikka huumekätköjä tai palopasäkkeitä. Nämä hyönteiset voidaan myös manipuloida geneettisesti siten, että ne voivat vaikka etsiä palopesäkkeitä tai paikallistaa huumekasveja tai kätkettyjä huumeita. Niiden myrkkyä voidaan tuottaa tetrimaljassa, mutta kaikkein kiehtovin ratkaisu olisi rakentaa hybridirobotti, jossa elävän hyönteisen jotain ravinnonhankkimista tai vastaavaa toimintaa hyödynnetään esimerkiksi tiedustelussa tai vastaavassa toiminnassa.
Eli esimerkiksi kovakuoriaisen ruumiiseen voidaan kiinnittää nanoteknologisesti valmistettu tarkkailulaite, ja sen ravinnon hankinta käyttäytymistä hyödyntämällä voidaan tämä tunkeilija sitten houkutella ryömimään kohti tarkkailtavaa taloa, ja kun se on saapunut oikeaan paikkaan, niin sitten tämä hyönteinen vain surmataan. Yksi pelottavimmista ratkaisuista olisi manipuloida äärimmäisen myrkyllinen mehiläinen tai ampiainen korvaamalla sen myrkyn valmistamista ohjaava geeni vaikka Mustan Lesken vastaavalla geenillä.
Toki tämä myrkyn kehittymistä ohjaava geeni voidaan ottaa vaikka kasvista, jolloin voidaan luoda esimerkiksi Risiinipistoksia jakava ampiaisparvi, jos tuon kasvin geenejä siirretään sellaiseen kohtaan tuossa pistiäisen perimässä, että se alkaa tuottaa risiiniä normaalin myrkkynsä tilalle. Mehiläinen olisi houkuttelevampi vaihtoehto tällaisen elävän salamurharobotin osaksi kuin ampiainen, koska se kuolee kerran pistettyään, ja tuo yksilö voidaan varustaa mikropiirillä, jonka avulla sitä ohjataan. Sen jälkeen nämä hyönteiset tietenkin steriloidaan, jotta ne eivät leviä huomaamatta uusille alueille, mutta tällainen mahdollisuus kyllä varmasti kouraisee vatsasta, että jossain asevoimien laboratorioissa kehitetään tällaisia eläviä aseita, joten tästä geenimanipulaatiosta sekä nanotekniikasta, jonka avulla voidaan valmistaa keinotekoista DNA tai RNA-pätkiä, joita voidaan liittää mihin tahansa kohtaan eliön perimässä.
Tällaisen bioteknologisen komponentin liittäminen robotiin on sikäli kiehtova ajatus, koska emme varmaan kovin paljoa kärpäsistä pidä, joten tällöin eivät luonnonsuojelujärjestöt kovin paljon protestoisi. Ja siksi esimerkiksi lihakärpästen käyttö rikostutkinnassa voisi kiehtoa vaikkapa viranomaisia. Nämä lihakärpäset voitaisiin viljellä mädässä lihassa, jonka jälkeen ne varustetaan esimerkiksi pienillä GPS-laitteilla, ja sitten nämä kärpäset lähetetään lentoon. Niiden liikettä seurataan GPS:n avulla, ja kun tyhmä näitä hyönteisiä laskeutuu johonkin kohtaan lähtee poliisi katsomaan tilannetta. Hyönteisten opettaminen esimerkiksi muoviräjähteiden sekä huumeiden etsintään tapahtuu kasvattamalla niitä näiden räjähteiden kanssa, tai antamalla esimerkiksi lihakärpäsille huumeita niiden toukkavaiheen aikana. Sen jälkeen ne etsivät kaikki huumekätköt, ja ateroivat niiden sisällön vatsaansa.
Comments
Post a Comment