Skip to main content

Kemiallisen aseen teho sekä hirveys tekivät siitä erittäin houkuttelevan vaihtoehdon

SS-1 "SCUD"
Kuva I


1. Kemiallinen sodankäynti on oikeastaan pelkästään siviileihin kohdistuvaa murhaa


Kemiallinen ase on kansainvälisillä sopimuksilla kielletty sodankäynnin muoto, kuten esimerkiksi myös dum dum- eli ristipääluodit myös ovat. Kuitenkin esimerkiksi poliisien käyttämät luodit ovat sellaisia, että ne lytistyvät osuessaan maaliinsa. Samoin kloorin käyttö asuntoja tyhjennettäessä on myös sallittua. Mutta kuten tiedämme, niin sisäisiä konflikteja ei säätele mikään laki maailmassa. Kun puhutaan kemiallisesta aseesta sekä sen kieltämisestä, niin syynä on ollut se, että tuo asetyyppi surmaa ihmiset ja jättää varusteet ehjiksi.

Tuota pidetään äärettömän tehokkaana sekä julmana tapana surmata vihollisia. Kuitenkin esimerkiksi myös neutronipommit tekevät samalla tavalla, ja esimerkiksi NAPALM aiheuttaa samanlaisia palohaavoja kuin fosgeenin kaltainen kemiallinen ase. NAPALM:ia voidaan myös pitää samalla tavoin epähumaanina aseena kuin myrkyllisiä kemikaaleja. Eli normaalisti rintamalla olevat sotilaat ovat varustautuneet paksuilla suojavarusteilla, jotka suojaavat myös tulelta.

Kuitenkin NAPALM: ia käytetään myös kaasujen neutraloimiseen. Eli sillä poltetaan ilmaan päässyttä tai tahallaan päästettyä kemikaalia. Kemiallisia aseita käytetään monissa maissa omien kansalaisten pelotteluun. Samoin pelkästään sillä uhkaaminen saa viholliset pukemaan suojapuvut päälleen. Kemiallisilla aseilla voidaan uhata vihollisia sekä tehdä heidän elämästään vaikeaa. Näet vaikka hermokaasut ovat nykyään erittäin tehokkaita, mutta niiltä suojautuminen vastakemikaalien avulla on myös helppoa.

Eli omat joukot ottavat turvakemikaalin ennen operaation aloittamista, jolloin hermokaasu on tehotonta. Mutta jos vihollinen käyttää esimerkiksi fosgeenia tai sinappikaasua tuossa operaatiossa, niin silloin sotilaat joutuvat käyttämään suojapukuja sekä kaasunaamareita. Ja jos ilmaan ruiskutetaan ärsyttävää kemikaalia, niin silloin kohdealueella olevat henkilöt joutuvat käyttämään suojapukuja.Tuolloin hermokaasun vastakemikaalien teho laskee. Eli turvapistos pitää aika ajoin ottaa uudestaan.

2. Myös syanidi on nopeaa ja tehokasta

Tällöin sotilaat joutuvat riisumaan NBC-suoja-asun tai pistämään siihen reiän. Toki kemiallisessa sodassa käytetään usein myös klooria, joka saa suojapuvun tuhoutumaan.  Noita ärsyttäviä kemikaaleja kuten sinappikaasua käytetään usein kranaateissa, joissa on mukana pieni annos polttotaisteluainetta, jolloin esimerkiksi sinappikaasu saadaan höyrystymään, tai sitten joko sinappikaasua tai kloorivettä ruiskutetaan vihollisen päälle rikkaruohosumuttimilla, jotka ehkä on asennettu lennokeihin tai lentokoneisiin.

Klooria on lisätty myös eräisiin mellakan torjuntaan tarkoitettuihin kyynelkaasuihin sekä veteen, mitä suihkutetaan mellakoitsijoiden päälle, jotta heidän mahdolliset naamarinsa saadaan hajotettua. Vaikka hermokaasut ovat tietenkin käyttökelpoisia välineitä, jos halutaan tehdä ison luokan sotarikos, niin kuitenkin tukahduttavat tai muuten myrkyttävät kemikaalit ovat yhtä käyttökelpoisia, koska niiltä ei voida suojautua suojelupiikeillä, vaan on käytettävä raskaita suojapukuja. Jos käytetään vaikkapa syanidia, niin silloin voidaan puhua melkein yhtä tappavasta välineestä kuin hermokaasujen yhteydessä puhutaan.

3. Kemiallinen ase on omiaan terrorisodankäyntiin.

Syy miksi kemiallinen sodankäynti pitää aina huomioida on se, että joskus noiden aseiden käyttö on tuudittanut sotilaat siihen, että vihollisen armeija ei ole enää taistelukelpoinen, vaikka heillä on ollut sopivat varusteet, ja seurauksena on ollut se, että ylimielinen komentaja joka etenee kaasutetulle alueelle on joutunut vihollisen väijytykseen. Eli kemiallinen ase on tehoton koulutettua sekä hyvin varustettua sotilasta vastaan. Mutta siviileillä ei noita varusteita ole, joten esimerkiksi Iranin sekä Irakin sodassa sekä muissa konflikteissa on välillä aiottu ampua vihollisen pääkaupunkiin kemiallisia aseita, joiden tarkoitus on ollut pelkästään vihollisen terrorisoiminen.

Noilla periaatteessa vanhentuneilla Scud-ohjuksilla ei ollut edes tarkoitus tuhota mitään sotilaallisia kohteita, vaan aiheuttaa pelkoa vihollisen keskuudessa, ja epäillään että Saddamin Scud-ohjukset mitä laukaistiin kohti Irania olivat tarkoitettu vain testaamaan sitä, että riittikö noiden ohjusten kantama ehkä 14 litran hermokaasupanoksen kuljettamiseen kohteeseensa. Eli vaikka Al-Hussein ohjukset oli varustettu vain 14 kg taistelukärjillä, niin tulos olisi ollut tappava, mikäli nuo ylimääräisillä rakettivaiheilla varustetut Scud-ohjukset olisivat kuljettaneet hermokaasua tai pernaruttoa.

4. Hermokaasukranaatti on usein kaksikomponenttinen

Nuo rakettiaseet ovat erittäin tehokkaita kuljetusvälineitä, mikäli ajatellaan hermokaasun kuljettamista kohteeseen. Normaalisti hermokaasukranaatti on sellainen, että siinä on erillisissä kammioissakahta kemikaalia, jotka ovat yksin vaarattomia, ja sitten kun nuo kemikaalit yhdistyvät ammuksen väliseinän luhistuessa syntyy hermokaasua. Nuo kemikaalit kuljetetaan operaatioalueelle eri teitä, ja sitten ne lastataan ammuksiin. Kun nuo ammukset sitten osuvat kohdealueelle, niin niiden sisällä olevat pienet räjähdyspanokset räjähtävät murtaen tuo ammuksen väliseinän sekä levittävät samalla kemikaalien yhdistyessä muodostuvaa neuroagenttia ympäriinsä. Koska ammus räjähtää osuessaan maahan, niin silloin saattaa käydä niin, että kemiallisen aseen käyttäjä voi peittää rikoksensa jäljet.

Samoin voimakkaan hajuiset yhdisteet, joilla tehostetaan savupommien vaikutusta ovat tärkeitä, kun seurataan kemikaalien leviämistä alueelle. Hermokaasujen ongelmana on niiden tavaton myrkyllisyys, joten ennen varsinaista kemiallista hyökkäystä vihollinen levittää varmasti savupanoksia tuolle operaatioaluelle, jotta se voi seurata kaasun leviämistä. Kemiallisen aseen ongelma sodankäynnin kannalta on se, että kyseinen kaasu helposti alkaa liikkua kohti omia asemia, mikäli tuulen suunta muuttuu. Ja esimerkiksi hermokaasun ollessa kyseessä, pitää detektorin piipata erittäin herkästi, jotta sotilaat ehtivät ottaa tuon turvapiikin hyvissä ajoin. Vaikka hermokaasu on nopeaa sekä tehokasta, niin esimerkiksi syanidiyhdisteillä on melkein sama teho, ja noilla yhdisteillä voidaan boostata esimerkiksi sariinin sekä VX:n tehoa.

Comments

Popular posts from this blog

Black holes cause a virtual redshift because gravitation stretches the wavelength near them.

At the beginning of this text is a film about the redshift of black holes. Gravitation stretches light, and that means gravitation fields are pulling waves longer. That thing is called the gravitational redshift. As you can see from the film, the black hole stretches radiation and distorts the redshift. Gravitational redshift, or virtual redshift, means that a black hole might seem to be at a longer distance than it is. The film shows the redshift of the star that orbits a supermassive black hole. But all other black holes interact the same way.  The event horizon is always constant. At that point, the black hole's escaping velocity is the same as the speed of light. So every black hole interacts basically in the same way. And it's possible to apply that model to all black holes irrespective of their size.  Is gravitation the thing that forms dark energy? That thing seems somehow strange. But when photons and other particles are traveling through the ball that forms the visible

The shape of the brain means more than neuro connectivity.

Well, we might say that the brain is in its entirety. Another thing is that all things in the brain have some kind of purpose. The shape of the brain and, especially, the folding of the brain shell are extremely important things. Those folds are expanding the brain's surface areas. And the brain shell has a primary role in the thinking process. The surface area of the brain determines how large the cerebral cortex is. And in a large cerebral cortex, there are a large number of neurons. But as I just wrote, the brain is in its entirety. "Researchers have discovered that the shape of a person’s brain significantly impacts thought, feeling, and behavior, overturning the prevailing emphasis on complex neuronal connectivity. Utilizing MRI scans and the principle of eigenmodes, they found that brain function is closely linked to its geometric properties, much like how the shape of a musical instrument determines its sound, offering new avenues for exploring brain function and diseas

New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.

 New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.  The new material is the hollow glass fiber with DNA molecules inside that structure. Or as you see from the image. The glass fibers are on both sides of the DNA.  DNA molecule is the thing, that involves the genetic code of the cells. Genetically engineered cells can make DNA, and those molecules can used as the nanomaterial's structures. DNA manipulation makes it possible to create new types of extremely strong materials. And those materials are stronger than steel and lighter than it. DNA molecules can act as nano-size springs.  And in some visions, genetically engineered cyborg cells like cyborg macrophages can make extremely long DNA molecules. And then they can just use those molecules as spears that can pierce wanted cells. Or those cyborg cells can also dumb targeted cells full of the DNA that terminates them immediately.  The DNA and nanotube combinations can also act as DNA-b