Kuva I |
Kun USA:n asevoimien bio- sekä kemiallisen sodankäynnin tutkimuslaitos nimeltään Edgewood Arsenal aloitti PROJECT DORK:in nimellä kulkevan LSD- sekä BZ-hallusiogeenien suihkuttamisen sotilaidwn päälle, niin niillä oli muitakin tarkoituksia kuin testata sotilaiden kykyä toimia hermokaasuhyökkäyksestä. Näet LSD:n psykoaktiivisia ominaisuuksia haluttiin hyödyntää siinä, kun esimerkiksi strategisia ydinaseita käsittelevää SAC:n henkilökuntaa valittiin. Tuon testauksen tarkoitus oli mitata sotilaiden valmiutta ilmoittaa mahdollisesta psykiatrisesta oireilustaan. LSD on torajyväsienen (Kuva I) myrkky, jota voidaan valmistaa biologisesti. Eli tavallisiin jyviin vain istutetaan tuota sintä, ja tällä tavoin voidaan kyseistä hallusiogeeniä valmistaa suuria määriä halvalla.
Eli he saivat testeissä LSD:tä esimerkiksi sumutteena tai ruuan seassa, minkä jälkeen asevoimien turvallisuuspalveluun eli G2:een kuuluva psykiatri kysyi heiltä, oliko heillä ollut jotain outoja tuntemuksia. Mikäli henkilö vastasi että "ei", niin silloin henkilö valehteli. Tekniikka perustuu siihen, että ilmaan tai hänen ruokaansa lisätään hallusiogeenejä hänen tietämättään, eli joskus nille koehenkilöille anntteein vain leipää, missä oli käytetty torajyvistä tehtyä jauhoa. Eli koko komppania saatettiin altistaa tuolle psykoaktiivisella aineella tai vain muutama mies sai sitä. Tällä kontrolloitiin sitä, että uskalsiko mies itse ilmoittaa itse kokevansa outoja tunnetiloja. Samoin testattiin sitä, että näkeekö yksikön johtaja tai harjoituksen valvoja itse noita oireita.
Kyseisissä testeissä käytettiin myös placeboja, eli testissä muutamia henkilöitä nimettiin noiden kemikaalien vastaanottajiksi. Todellisuudessa ainakin osa heistä kuului placeboryhmään, ja tuolloin kokeiltiin sitä, että keksiikö ryhmänjohtaja heille jotain olemattomia oireita? Tulos oli melko tyrmistyttävä, eli monet miehistä salasivat noita tuntemuksia peläten leimaantumista johonkin "yhteiskunnallisesti eristettävään ryhmään kuuluvaksi". Kun puhutaan nimenomaan noista huumetesteistä, mitä edelleenkin tehdään osassa maailman asevoimista, niin niistä saatuja kokemuksia voidaan hyödyntää siinä, että ihmisiä kannustetaan hakeutumaan nopeammin arviointiin, jos he kokisivat esimerkiksi hallusinaatioita.
Noita samoja testejä, kuin mitä Edgewood Arsenal teki 1960-luvulla voidaan soveltaa myös siviilien luotettavuuden testaamiseen. Tuollaisia testejä voitaisiin myös tehdä esimerkiksi kirurgeille tai kirigian opiskelijoille, jotta nämä ilmoittaisivat mahdolliset hallusinaatiot välittömästi sairaalan johdolle tai valvontaviranomaisille. Eli samalla testillä kuin mitä sotilaille on tehty, voidaan koetella sitä, että uskaltaako esimerkiksi lääkäriopiskelija tehdä näistä oireista ilmoitusta. Koska jos joku vaikkapa aviopuolisonsa murhaa suunnitteleva ihminen on esimerkiksi sujauttanut amfetamiinia puolisoa leikkaavan lääkärin kahvikuppiin, niin tilanne voi muuttua vakavaksi.
Eli jos rekkakuski ajaa huumaantuneena, niin silloin saattaa huomattava joukko ihmisiä vaarantua, mutta jos esimerkiksi kirurgi leikkaa huumaantuneena, niin silloin varmasti on ihmishenki vaarassa. Ja on olemassa ihmisiä, jotka tekevät mitä vain saadakseen haluamansa. Eli tuollainen yleensä kapakoissa tyrmäystipoilla leikkivä henkilö voi oikeasti lisätä lääkärin kahviin esimerkiksi heroiinia. Tai sitten motiivina on ollut vain lääkärin maineen pilaaminen.
charelesfort.blogspot.fi
Comments
Post a Comment