Friday, May 20, 2016

Miksi Microsoft on ostellut muita yhtiöitä niin nopealla tahdilla?


Nokia sekä sen omistaja  Microsoft käyvät nyt sitten todella vilkkaita YT-neuvotteluja, ja syy tähän on se, että Microsoft on käynyt tiuhaan ostoksilla maailman teknologiapörssissä. Koska yhtiö on tehnyt paljon uusia yritysostoja, on sillä paljon päällekkäisiä toimintoja, joita sitten aletaan purkaa irtisanomisten muodossa. Mutta miksi tuo maailman suurin ohjelmistojen tuottaja on niin innokkaasti fuusioimassa muiden maiden yhtiöitä itselleen. Kyseessä voi tietenkin olla puhdas liikemiesten suorittama toimenpide, millä tuo yhtiö aikoo sitten lujittaa asemiaan maailman tietokonemarkkinoilla, mutta tällaisen rivakan osto-operaation takana voi olla myös esimerkiksi Pentagon, joka aikoo keskittää tiettyjen pilvipalveluiden sekä mobiiliteknologian kehittämisen sekä alan osaamisen USA:n maaperälle, jotta tuota teknologiaa ei pääse Venäjän sekä Vladimir Putinin haltuun.

Tuon kaltaisessa kaupallisessa operaatiossa esimerkiksi tiedustelupalvelun peiteyhtiö hankkii hallintaansa kohdemaan strategista teollisuutta sekä siirtää tuon huipputärkeän tuotannon sekä tuotekehityksen omaan maahansa, jotta tuota tekniikkaa ei voida käyttää sitä itseään vastaan. Kun puhutaan liiketoiminnasta sekä tiedustelusta sekä ennalta ehkäisevästä toiminnasta, niin helpoin tapa toimia on liike-elämän kautta tapahtuva väkivallaton "take over"-operaatio, missä tiedusteluvirkailijat hankkivat määräävän aseman kohdemaan varusteluteollisuudessa sekä siirtävät esimerkiksi nuo tietokoneiden sekä niiden oheislaitteiden ohjauskoodit sekä ohjelmistojen koodilistat omille palvelimilleen hyvin yksinkertaisella tavalla.

Ne hankkivat määräävän aseman tuossa yhtiössä, jossa tuota tuotekehitystä tapahtuu, ja sitten vain siirtävät nuo yhtiön patentit omiin nimiinsä normaalin liikesopimuksen muodossa, mikä sitten takaa noille ostajille yksinoikeuden kyseisiin tuotteisiin. ICT-ala on todella innovatiivinen, ja sitä ei koske samanlaiset määräykset, kuin varsinaista aseteollisuutta. Vaikka esimerkiksi nosturien ohjausohjelmistoja voidaan suoraan käyttää tykkien suuntaamiseen. Eli sama ohjelmisto, mikä kääntää nosturin puomia tiettyyn asentoon, tekee saman myös tykeille.

Kun puhutaan mobiiliviestinnästä, niin esimerkiksi erikoisjoukkojen tarpeet puhelimen tai viestilaitteen osalta poikkeavat vain vähän esimerkiksi urheilijan vaatimuksista, vaikka toki kestävyys, salaaminen sekä akun kesto ovat siviililaitteissa puutteellisia. Samoin noilla puhelimilla pitää pystyä puhumaan kuin radiopuhelimella, joten uskoisin että esimerkiksi puhelimen WLAN- tai BlueTooth ominaisuuksia voidaan hyödyntää tuossa koodiradiopuhelimessa, joka voi oikeastaan olla vaikka pitkän matkan radiopuhelimeen tukeutuva, GSM-tekniikkaa salauksessaan sekä tiedon käsittelyssä hyödyntävä laite, joka tietenkin on pakattu kestävämpään pakettiin sekä varustettu muilla sotilaskäyttöön tarkoitetuilla "herkuilla". DISCO eli Defence Industrial Security Command Office eli Pentagonin puolustusteollisuutta valvova elin on erittäin tarkka noiden tuotteiden tai niitä koskevien ohjelmistojen viennistä USA:n itselleen vihamielisiksi maiksi laskemiinsa valtioihin.

Ja noita välineitä kokeillaan esimerkiksi Himalajan sekä Antarktiksen tutkimusmatkoilla, joissa nuo laitteet joutuvat äärimmäiseen ympäristöön jopa viikoiksi kerrallaan, ja niitä testataan tuolloin tilanteessa, missä toistinasemat ovat jopa tuhansien kilometrien päässä tuosta laitteesta. Kokeiltavana on ollut mm. kannettavia GSM-tukiasemia, jotka muistuttavat satelliittipuhelimia, mutta joiden kautta nuo henkilöt voivat käyttää omia GSM-puhelimia niin, että vastaanottaja ei huomaa mitään eroa sen kanssa, soittaako henkilö Antarktikselta vai senaatin talon portailta. Toki Nokiaa koskevat vähennykset saattavat johtua siitä, että Microsoft on amerikkalainen yhtiö, ja siksi sen johto näkee mieluummin vähennysten koskevan eurooppaa, koska USA:n presidentinvaalien alla kukaan ei halua antaa itsestään epäamerikkalaista kuvaa.

Tai sitten USA haluaa painostaa Ruotsia tulevassa NATO-päätöksessä, eli sen viesti on se, että nyt pitää kansojen valita puolensa, ja kun puhutaan vaikkapa maailman taloudesta, niin USA:lla on erittäin suuri sananvalta länsimaissa, ja vaikka tietenkin NATO:a syytetään sotilasliittona USA:n johtamaksi, niin voidaan kysyä, että mitä vaihtoehtoja esimerkiksi Vladimir Putinilla on antaa, jos puhutaan pohjolan turvatakeista. Ja muistakaa että Putin ei loputtomiin hallitse Venäjää, vaan hänen seuraajansa tulee joku päivä astumaan valtaan. Toisaalta NATO taas voi viedä meiltä kaikki muut mahdollisuudet kehittää omaa Venäjän politiikkaamme siihen suuntaan, että valtioidemme väliset suhteet jatkossakin perustuvat luottamukselle sekä hyvälle tahdolle myös yksilöiden tasolla.

pseudotiedetta.blogspot.fi

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Water crystallization in low gravity and temperature can open new ways to model water.

"The Universe’s most abundant ice isn’t formless—it’s secretly laced with crystals. And that might change how we think about water, pla...