Kuten huomaamme, niin tekoäly tarkoittaa erilaisia automatisoituja toiminnan- ja tuotannonohjausjärjestelmiä. Nämä järjestelmät pystyvät toimimaan 24/7 ilman väsymistä, eikä niiden huomiokyky mitenkään muutu, vaikka esimerkiksi ne joutuisivat tekemään päätöksiä esimerkiksi ydinturman uhatessa. Tietenkin näiden laitteiden "kuningas" on "Von Neumann-tehdas", jota kutsutaan nimellä FAMP (Fully Automatized Manufacturing Platform) eli täysin automatisoiduksi tuotantolaitokseksi tai tuttavallisemmin Robottitehtaaksi.
Nämä automatisoidut tehtaat ovat oikestaan melko pieniä, ja tällaisten laitteiden avulla voidaan esimerkiksi kolikon kokoisia nanohelikoptereita valmistaa jopa operaatioalueella. Eli ne tuottaisivat nämä integnoidut piirit sekä pienet sähkömoottorit ja koneenosat sulattamalla ja käsittelemällä esimerkiksi muovi- ja metallijätettä omassa miniatyyrituotantolinjassaan niin, että niistä valmistetaan noiden nanokoneiden osia.
Toki huokeammissa malleissa nuo helikopterin mikropiirit voidaan laittaa siiloon tuon tehtaan yhteyteen, jolloin se ainoastaan valmistaa nuo nanokoneiden rungot. Näitä nanohyöteisiä ohjaavat tietokoneet ovat itseasiassa muutettuja RFID-piirejä, joiden ohjelmointi on muutettu siten, että ne voivat ohjata nanohyönteisen tai helikopterin lentoa. Nämä nanohelikopterit eroavat nanohyönteisistä siinä, että niiden nanohelikopteri käyttää pyörivää roottoria lentämiseen, kun nanohyönteinen taas liikkuu siipiään räpyttämällä. RFID-lastuja voidaan kiinnittää esimerkiksi raatokuoriaisiin, ja kun nämä merkityt kuoriaiset päästetään luontoon, niin ne alkavat etsiä ravintoa.
Toki olisi etua, jos mikropiirit voidaan valmistaa paikan päällä, jolloin esimerkiksi paikallisia perhos- ja pistiäislajeja voidaan hyödyntää esimerkiksi huumekasvien etsinnässä. Eli näiden hyönteisten munia kerätään maastosta, ja ne kasvatetaan kasvualustoilla, joissa on esimerkiksi kokapensaan lehtiä tai muoviräjähdettä. Sen jälkeen hyönteiset päästetään ilmaan, ja osa niistä merkitään RFID-lastuilla, jotta niiden lentoa ja parveilua voidaan seurata. Näin voidaan nopeasti löytää vaikka huumekuriirit väkijoukosta tai muoviräjähteet maastosta. Koska hyönteiset laskeutuvat miinojen tai patruunoiden päälle.
Ja niiden etenemistä seurataan maastossa RFID-tunnistimilla, joten niitä voidaan käyttää ruumiin etsinnässä. Mutta erittäin mielenkiintoista olisi mahdollisuus käyttää Paarmoja elävän ihmisen etsintään esimerkiksi talojen raunioista. Paarma on normaalisti verta imevä kärpänen, joka hakeutuu ihmisten ja muiden nisäkkäiden iholle. Ja nämä kärpäset voidaan päästää RFID-merkittyinä jollekin onnettomuusalueelle, missä niitä teoriassa voidaan ainakin teoriassa käyttää ihmisten etsimiseen. Ja tietenkin torakoita voidaan käyttää räjähteiden sekä huumekätköjen paljastamiseen.
Eli niille annetaan toukkina huumeita tai räjähteitä syötäväksi, ja sitten nämä torakat päästetään karikkeeseen, missö ne hakeutuvat huume- tai räjähdekätköille. Niihin kiinnitetyt RFID-lastut voidaan merkitä siten, että operaattorit näkevät värikoodeista, että kummat hyönteiset alkavat parveilla räjähteisiin vai huumeisiin ehdollistetut. Samaa voidaan tehdä myös jyrsijöille.
Toisin sanoen rottia tai hiiriä voidaan "kouluttaa" etsiytymään huume- tai räjähdekätköille syöttämällä niille vaikkapa amfetamiinia sekä opiaatteja. Sen jälkeen ne vain päästetään irti, ja varmasti ne myös huumeita löytövät. Ja räjähteet löytyvät siten, että nämä jyrsijät saavat haistella patruunoita sekä räjähteitä huumeiden kanssa. Nämä Rotat sekä Hiiret varustetaan GPS-laitteella, jonka avulla operaattori seuraa niiden liikettä.
Molekulaarisen nanokoneen tai nanokonesarjojen valmistamiseen riittäisi ehkä muropaketin tai jopa pastilliaskin kokoinen laite, joka esimerkiksi pumppuaa öljyä lävitseen, ja lisää sen polymeereihin tarvittavan metalliatomin.
Comments
Post a Comment