Tämä on oikeastaan jatkoa edelliseen kirjoitelmaan. Kyseessä on keinotekoisten lihasten sekä kudosten valmistaminen, eli tekniikka mikä kehitettiin alun perin hampurilaisten bioteknistä valmistusta varten. Aivan lähitulevaisuudessa voidaan kehittää keinotekoisten lihasten avulla lentävä keinotekoinen lintu tai muu keinotekoinen organismi, jonka pinta on orgaanista, ja keinotekoista lihasta sekä nahkaa, ja niiden alla on mikroprosessorien ohjaama robottirunko. Tuo lihas tietenkin vaatii heromotuksen, jotta se voi toimia, kuten normaalisti toimiva linnun tai jonkun muunkin eläimen lihas toimii. Tämä hermotus voidaan rakentaa nanotekniikan avulla tuotetusta metallilangasta, tai muusta vastaavasta materiaalista, joka voidaan haaroittaa siten, että se voidaan viedä jokaisen solun päähän.
Tällä tavoin voidaan valmistaa keinotekoinen lintu tai robottikärpänen, joka muistuttaa täysin oikeaa eliötä, ja noilla keinotekoisilla hyönteisillä voidaan esimerkiksi tutkia hyönteissyöjälintujen suolistoa, tai suorittaa tiedustelu- tai vaikkapa eliöiden tarkkailutehtäviä. Eli nämä laitteet voivat olla samoja, ja vain niiden käyttötarkoitus erottaa siviililaitteet sotilallisista, mutta keinotekoisen kärpäsen tai linnun rakentaminen on sikäli vaikeaa, että niiden pitäisi pystyä räpyttelemään siipiään, ja niissä ei saisi olla potkureita, jotka paljastavat nämä laitteet keinotekoisiksi, ja niiden käyttöympäristö voi olla hyvin laaja. Tämä tietenkin asettaa vaatimuksia myös voimanlaitteen suhteen, ja ehkä tulevaisuuden robotti sitten käyttää esimerkiksi polttokennoja toimiakseen. Ja tarvitsevathan keinotekoiset lihaksetkin hiilivetyjä kuten sokeria toimiakseen. Eli mitokondrio on oikeastaan luonnon polttokenno, joka voidaan valmistaa esimerkiksi nanokaiverrustekniikalla hyvin pienikokoiseksi.
Energiansa ne saavat radiosäteilystä, joka indusoidaan niiden radiolaitteisiin tutkalla tai muulla radiolaitteella. Toki nuo keinotekoiset lihassolut voivat käyttää myös pieniä generaattoreita, joilla tuo keinotekoinen olio voisi saada sähkövirtaa omille mikropiiriaivoilleen sekä valvontalaitteilleen. Nuo lihakset tietenkin tarvitsevat sokereita tai alkoholia toimiakseen, eli kyseinen lihasmassa tarvitsee tietenkin sokeria toimikseen, vaikka siihen on liitetty keinotekoinen hermosto. Tai ehkä tuollainen nanorobotti käyttää miniatyyripolttokennoja, jolloin sen täytyy vain saada alkoholia, jotta tuo robotti voi kehittää tarvitsemansa sähkövirran. Toki myös isommat robotit voivat käyttää polttokennoja, ja tuolloin ne saattavat käydä ehkä tulevaisuudessa huoltoasemalla juomassa bensiiniä jotta niiden sähkövoiman tuotanto voi toimia jatkuvasti. Robottien voimanlaitteena käytettävä polttokenno voisi ratkaista niiden energiansaannin, ja toimiakseen tuo polttoparisto vaatii ainoastaan hiilivetyä, jota se sitten muuttaa sähkövirraksi.
Comments
Post a Comment