Skip to main content

Krimin kysymys on loppuun käsitelty, sanoi Vladimir Putin (Taktinen ydinase sekä sen historia)

SS-25 "SICKLE" (Sirppi)
Kuva I

Venäjän presidentti Vladimir Putin on sanonut Krimin kysymyksen olevan loppuun käsitelty, ja että NATO:n ohjuskilpi on sen kohdelistalla, jos sota syttyy. Samoin Venäjän ohjusten kohdelistalla on varmasti moni muukin kohde, kuten suomen ilmavoimien varalaskupaikat, kaikki Itämeren satamat sekä NORAD:in päämaja Cheyne vuorilla että myös tutkasemat. Joten siinä ei ole mitään uutta tai ihmeellistä, että potentiaalisia sotilaskohteita otetaan kohdelistoille, ja toki jos sota sitten syttyy, niin venäjän asevoimat pyrkii tuhoamaan mahdolliset sitä uhkaavat kohteet mahdollisimman nopeasti sekä tehokkaasti. Siis termillä "uhka" tarkoitetaan asiaa tai esinettä, jolla voidaan tehdä omien joukkojen toiminta vaikeammaksi. Kuten me kaikki tiedämme, niin esimerkiksi Suomen varalaskupaikat ovat varmasti Venäjän sekä USA:n asevoimien tiedossa, joten en usko että ne niin kamalan salaisia asioita ovat, koska nuo maanteiden levennykset varmasti näkyvät myös satelliittikuvissa.
Kuva II

Kun puhutaan esimerkiksi ydinaseiden kohdentamisesta, niin uskoisin että myös NATO kohdentaa omia aseitaan samalla tavoin kuin Venäjä, eli sen kohteita ovat Murmansk, Arkangeli sekä kaikki muut Venäjän satamat sekä lentokentät ja sotilaalliset kohteet. Kun puhutaan tästä meidän maamme lehdistön viljelemästä uhkakuvasta, missä SS-25  (Kuva I) ja SS-26 (Kuva II)  ohjukset tuhoavat Baltiassa olevat NATO-joukot sekunnissa, niin en kyllä sitten tiedä, mitä putin tuollaisen operaation jälkeen Baltialla enää tekee? Mutta saman asian nuo Venäjän ohjukset voivat tehdä myös Tukholmalle tai meidän Upinniemellemme. Asetyyppinä taktinen ohjus ei mikään aivan uusi väline ole, ja siksi ihmettelen, miksi noista nopeasti liikuteltavista taktisista aseista vasta nyt puhutaan, kun esimerkiksi Venäjällä tai sen edeltäjällä Neuvostoliitolla on ollut ydinkärjellä varustettuja taktisia sekä IRBM että SRBM-(Intermediate sekä Short Range Ballistic Missile) aseita käytössään jo 1950-luvulta lähtien, ja  nykyään nuo aseet on varustettu hyvin pienillä kärjillä, kun niitä verrataan esimerkiksi Kuuban kriisin aikaan käytössä olleisiin aseisiin.

Tuolloin ydinaseissa oli paljon voimakkaammat kärjet kuin nykyään, koska niiden tarkkus ei tuolloin ollut riittävä täsmällisen tuhon aikaansaamiseen. Eli jo Kuuban kriisin aikaan 1960-luvulla oli molemmilla supervalloilla kehitettynä mobiiliasemista laukaistavia ohjuksia, ja vielä 1980-luvun lopulla pelättiin, että Neuvostoliitto olisi tuonut Kuubaan salaa erittäin nopeasti liikuteltavia SS-20-ohjuksia, joiden tarkkuus sekä reaktiokyky olivat tuolloin maailman huippuluokkaa. Samoin NATO:lla on käytössään USA:n taktisia Lance-ohjuksia, mutta myös Ranskalaiset taktiset Pluton-ohjukset (Kuva III) ovat suuressa roolissa NATO:n ydinasedroktiinissa. Mutta nykyiseen sotilaalliseen ajattelutapaan kuuluu myös se, että strategiset aseet voivat  suorittaa taktisia tehtäviä, Nopeasti liikuteltaviin taktisiin järjestelmiin liittyy nimittäin varkausriski, eli terroristit voivat yrittää varastaa kyseisiä aseita, joten suurin osa näistä taktisista ohjuksista on nykyään varustettu konventionaalisilla taistelukärjillä, jotta niiden poliittinen luotettavuus olisi taattu.

Nuo konventionaaliset kärjet pitävät sisällään joko rypälepommeja tai bunkkereita murskaavia hidastesytytttimellä varustettuja tehokkaita maahan uppoavia taistelukärkiä. Mutta varsinaiset ydinkärjet säilytetään erillään raketeista, ja niitä käsittelevät ainoastaan erityisellä luotettavuus-statuksella varustetut henkilöt. Mutta kun puhtaan strategisten aseiden taktisista tehtävissä, niin esimerkiksi pienitehoisilla eli noin 12-15 kt. taistelukärjillä varustetut Trident tai SS-N-20 "SEAHAWK"- ohjukset voivat tukea myös taistelukentillä olevia joukkoja. Megatonniluokan taistelukärkiä käytetään lähinnä vihollisen teollisuutta vastaan, koska tuollainen ase tuhoaa sitten myös omat joukot, jos niitä käytetään liian lähellä rintamalinjaa.

Korkeasti mobilisoitujen taktisten aseiden tuhoaminen on melko helppoa, jos ne saadaan paikallistettua, eli periaatteessa sinko tai jopa käsiaseiden tulitus voi tuollaisen taktisen aseen tuhota. Eli jos ohjusta ammutaan suutehoisilla kivääreillä tai konekivääreillä , niin sen polttoaine voi räjähtää, tai kuoreen tulee reikiä, mitkä estävät laukaisun. Eli jos tuo ase paikallistetaan, niin se on melko helppo tuhota esimerkiksi taisteluhelikopterien tekemällä nopealla hyökkäyksellä, mutta tuolloin saattaa plutoniumia singota maastoon, jos panssarintorjunta-aseen aiheuttama räjähdys vahingoittaa taistelukärkeä.
Ranskalainen "Pluton"-ohjus
Kuva III



psudotiedetta.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

The anomalies in gravity might cause dark energy.

"Physicists at UC Berkeley immobilized small clusters of cesium atoms (pink blobs) in a vertical vacuum chamber, then split each atom into a quantum state in which half of the atom was closer to a tungsten weight (shiny cylinder) than the other half (split spheres below the tungsten). (ScitechDaily, Beyond Gravity: UC Berkeley’s Quantum Leap in Dark Energy Research) By measuring the phase difference between the two halves of the atomic wave function, they were able to calculate the difference in the gravitational attraction between the two parts of the atom, which matched what is expected from Newtonian gravity. Credit: Cristian Panda/UC Berkeley" (ScitechDaily, Beyond Gravity: UC Berkeley’s Quantum Leap in Dark Energy Research) Researchers at Berkeley University created a model that can explain the missing energy of the universe. The idea is that the particles and their quantum fields are whisk-looking structures. Those structures form the superstrings that are extremely thi...

When the most advanced tool becomes the enemy of advance.

Why... Above this text is the image that is not made by using AI. I took that image yesterday evening. That thing required a little bit of trouble and time. Walking into that point, taking my cell phone, and taking that picture took time. When I looked at that picture I realized why people use AI in many things. AI offers easy things to get the job done. That easy tool allows people to make thousands of lines of code in minutes.  That is possible if the person uses some code libraries. And that makes a person effective. But that thing is not good for advancement and innovation. Also, that way of making programs is not good for data security. If some hackers get those code libraries that allow them to break the systems those codes are used.  We know that thing. But we ever ask why person makes that thing? Why does that person use libraries and copy-paste? Why that person uses code, that somebody gave to the hard disk? The answer is this something forces a person to make things ...

Neon and time crystals can be the new tools for quantum computing.

"New research investigates the electron-on-solid-neon qubit, revealing that small bumps on solid neon surfaces create stable quantum states, enabling precise manipulation. This research, supported by multiple foundations, emphasizes the importance of optimizing qubit fabrication, moving us closer to practical quantum computing solutions." (ScitechDaily, Quantum Riddle Solved? How Solid Neon Qubits Could Change Computing Forever) Researchers created a superposition in solid neon. And those neon ions, where the system creates superposition in their surfaces.  Making it possible to manipulate those atoms. The atom-based qubit has one problem. Orbiting electrons cause turbulence in their quantum fields. The thing that can solve the problem is to use the quantum fields for the superposition.  If the system can position electrons at a certain point, it can make a small hill to the atom's surface. And the system can use that thing for making quantum superposition between the mos...