Kännykän akkujen lataaminen on sikäli hieman erikoista, että jos sen lataa joka kerran täyteen, niin silloin tuon välineen kesto saattaa heiketä. Kuitenkin jos kännykkää pidetään jatkuvasti latauksessa, niin sen käyttöönotto on helppoa, vaikka akku sitten siitä kärsii. Pahin ongelma on nimittäin noiden akkujen ylilatauksessa aiheutuva tilanne, missä se ikään kuin menettää kykynsä varastoida virtaa, mutta kun puhutaan mobiililaitteista, niin silloin tällöin niistä pitää aina lopulta tuo akku vaihtaa tai sitten koko laite täytyy uusia, koska myös putoamiset saattavat vahingoittaa akun rakennetta niin, että se ei sitten enää kestä normaalia käyttöä. Täyteen ladatusta kännykästä näkee onko sitä käytetty, eli jos puhelinta on käytetty, niin silloin akun varas on laskenut, mutta jatkuva lataaminen kyllä lyhentää akun käyttöikää.
Varsinkin halvoissa akuissa on joskus ollut sellainen ongelma, että jos sitä lataa tarpeeksi kauan, niin silloin laite lämpiää, ja tuloksena on ollut räjähdys, joka on jopa vaarantanut ihmishengen. Kännyköissä käytettävien akkujen kehitys on vienyt siihen, että tuo laite on sijoitettu nykyään mobiililaitteen kuoren sisään, koska ennen niin yleisten ulkoisten akkujen ongelma on se, että jos laite putoaa maahan, niin silloin akun liitin saattaa vääntyä niin, että sitä ei sitten enää voi käyttää, koska tuo laite ei enää pysy kännykässä kiinni.
Toki esimerkiksi tietoturvan takia vanhan mallinen akku oli helpompi käyttää, koska se voitiin irrottaa kännykästä kokouksen ajaksi, mutta toki tuon tempun teho on laskenut uuden sukupolven flash-muisteihin perustuvien salakuuntelulaitteiden takia on kännyköiden kieltäminen kokouksissa yhtä tyhjän kanssa. Nuo integnoituihin piireihin perustuvat salakuuntulaitteet voidaan kätkeä esimerkiksi täytekyniin tai nappeihin tai ne voidaan naamioida koruiksi tai amuleteiksi. Niiden toiminta on sellaista, että nämä laitteet äänittävät ensin kaiken keskustelun, ja sitten purkavat nuo äänitykset esimerkiksi kännykän datayhteyden kautta vaikka toiselle puolelle maailmaa. ja jos joku sitten haluaa oikeasti suojautua salakuuntelulta, niin hän siirtyy sitten pitämään kokouksia joko faradayn häkkiin, eli kuutiomaiseen kanaverkolla kauttaaltaan ympäröityyn tilaan tai mökkisaunan edessä olevaan järveen.
Kun ihminen on kaulaa myöten vedessä, niin hän ei kännykkää voi käyttää, mutta jälkimmäisessä tapauksessa kuuntelu voidaan hoitaa veteen upotetulla muovipussiin laitetulla mikrofonilla. Faradayn häkin tapauksessa pitää muistaa se, että tuon kanaverkon pitää olla tiivis, eli syy miksi se ei toimi kerrostaloissa on se, että tuolla verkolla ei olla peitetty ikkunoita eikä oven paikkoja, jolloin radiosignaali pääsee niistä ulos. Tämän takia myöskään kahvipurkki, jossa on muovipohja ei estä kännykkää soimasta.
pseudotiedetta.blogspot.fi
Comments
Post a Comment