Skip to main content

Tieteen sekä tekniikan kehittämisestä sekä valtioiden halusta kehittää keskinäisiä suhteitaan rauhan pohjalta



Tekniikan sekä tieteen kehittäminen ovat laskeneet tunnetusti valtioiden toleranssikynnystä, eli esimerkiksi valtioiden välisessä politiikassa on huomattu, että ne joilla on kehittyneemmät sekä paremmat asejärjestelmät ovat kovin herkkiä reagoimaan asevoimin, jos niiden etua uhataan. Tämä sama trendi on maailmanpolitiikassa ollut jo Rooman valtakunnassa ollut vallalla. Eli Rooma sekä sen edeltäjä Kreikka olivat todella herkkiä rankaisemaan naapurivaltioitaan, jos nämä eivät olleet niille mieliksi.

Ja tuo tapa jatkui sitten myöhemmin siirtomaavaltojen toimesta, kun Eurooppalaiset lähtivät innoissaan sivistämään barbaareja, sekä opettamaan näille kristillisiä ajattelutapoja. Tämä tarkoitti tietenkin esimerkiksi Espanjalaisten ruutujen  ja muiden vastaavien sotilastaktiikoiden opettamista Intiaaneille, jotka sitten lähetettiin "rankaisemaan" kaikkia, jotka eivät olleet samaa mieltä esimerkiksi siitä, että Englannin, Ranskan tai Espanjan kunigas olisi maailman herra.

Menestys kannustaa

Tuo syy siihen, miksi Eurooppalaiset lähtivät niin innokkaasti valloittamaan muita maita, oli meidän maanosamme tehokkaampi sotilaskalusto, mikä käsitti tykkejä, raakatakiloituja aluksia ja muita vastaavia varusteita, millä esimerkiksi Pizarro voitti Inkat menettämättä yhtään miestä. Samoin Eurooppalaiset käyttivät Raamattua häikäilemättä hyväkseen, kun tuolloisen siirtomaavaltiaat suuntasivat propagandaansa noille alkuperäiskansoille. Eli he tarjosivat vapautta, veljeyttä ja tasa-arvoa, mutta alkoivat sitten samalla riistää noita alueita säälittä, ja syyksi tuohon riistoon sitten esitettiin se, että noita kansoja oli opetettava ja sivistettävä, eli tuolloin peruste tälle siirtomaiden hankkimiselle oli sama kuin Roomassa, jossa muita kansoja pidettiin barbaareina.

Ja myös Adolf Hitler ajatteli tehdä Neuvostoliitosta oman siirtomaansa, "OSTLAND:in", jossa orjatyöllä tuotettaisiin Natsi-Saksan teollisuuden tarvitsemia raaka-aineita, eli mitään uutta ei auringon alla ollut, ja syy Espanjan toimille Inkoja sekä Atsteekkeja vastaan olivat pohjimmiltaan samat kuin Adolf Hitlerin syy lähteä hyökkäykseen Neuvostoliittoon. Eli tarve hankkia ilmaista työvoimaa sekä raaka-aineita ja jalometalleja johtivat hänet tuolle Pizarron ja Cortezin viitoittamalle tielle, mutta paikka vain oli tuolloin vuonna 1941 Neuvostoliitto, jota Hitler aikoi sitten kohdella samoin kuin, miten Espanjalaiset kohtelivat tuolloin aikoinaan Etelä-Amerikkaa.

Syy muuten miksi tuota äärimmäistä orjuutta on vain Espanjan siirtomaissa johtuu siitä, että Englantilaisten siirtomaissa valmistamat tuotteet olivat lautatavara, laivat sekä aseet, ja noiden tuotteiden valmistus vaati kirveitä sekä korkeampaa osaamista, eli laivaa voitiin sabotoida hyvin helposti, joten Englantilaiset eivät voineet tehdä omien alkuperäisasukkaidensa kanssa mitä huvitti. Samoin Englannin siirtomaat sijaitsivat yleensä pohjoisempana, ja tämän Pohjois-Amerikan alueen käyttö sotilasvarusteiden settlementtituotantoon mahdollisti Englannin operaatiot Karibialla, missä heidän sota-aluksensa ahdistelivat säälittä Espanjan kaljuunoita, sekä myöhemmin ranskalaisia kuljetusaluksia  seitsenvuotisen sodan aikana.

Ja toki ylivoimainen sotilaskalusto sekä taktinen osaaminen kannustivat varsinkin orjina pidettyjä intiaaneja liittymään eurooppalaisten sotilaiden riveihin. Samoin intiaanien värvääminen asevoimiin oli kustannustehokasta, koska heillä ei ollut siteitä Eurooppaan, joten kukaan ei kaivannut heitä, mikäli tehtävä sattui menemään pieleen, eli taistelija kuoli tuolla rankaisuretkellä, joka saattoi kohdistua kilpailevaan Eurooppalaiseen siirtokuntaan tai jopa omaan koloniaan, jotta uusille valloituksille saatiin tukea kuninkaalta sekä hallitukselta. Tämä taas johti alkuasukkaiden säälimättömään murhaamiseen.

Pelko tappioista estää sotia

Kun puhutaan Sodan välttämisestä, niin toki pelko omista tappioista on se, mikä estää usein esimerkiksi rankaisuretket naapurimaihin. Tämän takia Intiaaneja sekä Afrikkalaisia värvättiin innokkaasti siirtomaamiliisiin, jonka tehtävänä oli kapinoiden kukistaminen noissa kaukaisissa maissa. Samoin jopa kuolemaan tuomittuja vankeja lähetettiin noihin maihin, ja heille luvattiin armahdus, mikäli he suostuisivat toimimaan noissa kammotuissa joukko-osastoissa. Ja tietenkin nämä henkilöt merkittiin kuolleiksi emämaassaan, ja koska kukaan ei heitä kaivannut, niin nämä miehet voitiin lähettää surutta taistelemaan viidakoihin.

Esimerkiksi Ranskan Muukalaislegioona on perustettu tällaisen ajattelutavan mukaisesti. Ranskan hallitus tarjosi muualta Euroopasta saapuneille rikollisille mahdollisuutta taistella Ranskan siirtomaissa, ja se että nämä henkilöt olivat osittain raskaita rikoksia tehneitä miehiä, niin se tarkoitti sitä, että kyseiset henkilöt eivät koskaan kertoisi sitä, mitä nuo siirtomaaherrat tekivät tuolla kaukana Afrikassa. Ja toki muukalaislegioonalaisia ikään kuin "vuokrattiin" muidenkin maiden käyttöön, jotta esimerkiksi Belgialaisten siirtomaaisäntien ei tarvinnut käsiään liata, kun he sitten ruoskilla "hoputtivat" plantaasityöntekijöitään tekemään paremmin töitä.

Toki nuo "työläiset" olivat orjan asemassa, ja vaikka he kuinka olivat saavinaan työstään palkkaa, niin todellisuudessa nuo työsuhdeasiat olivat hiukan erikoisia, koska nämä työntekijät saivat päivässä yhden kolikon, mutta majoitus työmaalla maksoi 1,50 kolikkoa päivässä, joten nuo työläiset olivat käytännössä pakkotyössä, missä he joutuivat sitten entistä ahtaammalle. Ja jos he karkasivat, niin siirtomaa isännät etsintäkuuluttivat heidät varkaudesta.

Eli nämä ihmiset silloin varastivat työpaikan omaisuutta, joka oli milloin mitäkin. Ja jos he lähtivät kävelemään, niin nämä orjat palautettiin väkivalloin takaisin. Noita henkilöitä tietenkin käytettiin surutta esimerkiksi junaratojen ja plantaasien raivaamiseen viidakkoon, ja noissa rakennusprojekteissa kuolleet haudattiin metsään, ja muuten ylipäätään vain Eurooppalaiset sekä lähetystyöntekijöiden listoilla olleet kuolleet ilmoitettiin noina pimeinä vuosina, ja kukaan ei edes tiedä montako ihmistä on kuollut noilla kauhistuttavilla viidakkotyömailla, missä ihmishenki ei juurikaan painanut mitään. Eikä kaikilla työmailla ollut edes Eurooppalaisia valvojia, vaan myös afrikkalaiset toimivat monesti toisen afrikkalaisen alaisina, jotka käyttäytyivät kuin KZ-kapot Auschwitzissä pahoinpidellen sekä surmaten toisia työläisiä. Ja tuo toiminta tietenkin takasi sen, että tehokkaita kapinoita ei voinut muodostua noissa siirtomaissa.

Terrori sekä valvonta

Äärimmäinen esimerkki terrorikomennuskunnasta on muukalaislegioonan lisäksi SS-DIRLEWANGER sekä SS-RONA eli Kaminski-prikaati, joiden jäsenet haalittiin erilaisista vankiloista sekä keskitysleireiltä että mielisairaaloista. Nuo terrorikomennuskunnat olivat erittäin tehokkaita sekä hyvin motivoituja tapporyhmiä, joista päästiin helposti eroon. Eli näiden terrorisotilaiden teot vain esiteltiin tuomareille, niin johan siitä pääsi tuollainen mies suoraan hirteen, kun siellä Afrikassa tai näiden kahden osaston ollessa kyseessä, niin Saksan Itärintamalla oli poliisia ryhdytty leikkimään. Nuo rangaistusprikaatien miehet olivat oikeastaan ensimmäisiä robottisotilaita, joiden ainoa tehtävä oli surmata mahdollisimman paljon vihollisia, ja tietenkin oli tuon jälkeen parempi, että kyseisen komennuskunnan miehiä ei olisi tavattu missään. Toki siirtomaissa kyseiset sotilaat eivät olleet ehkä valtiollisten toimijoiden palveluksessa ollenkaan. Eli tuomarille sitten kerrottiin aina, että kyseiset palkkasoturit olivat ampuneet omin päin noita ihmisiä.

Vaan heitä johdettiin ehkä yksityisten liikeyritysten päämajoista, ja esimerkiksi Brasilian etninen puhdistus pantiin kuulemma toimeen banaaniyhtiöiden toimesta, jotka halusivat paikallisten intiaanien maan itselleen, ja se tapahtui siten, että JU-52 tai FORD "peltihanhi" kuljeltuskoneiden takaovesta tulitettiin konekivääreillä viidakkoa tai sitten kohteiden päälle pudotettiin dynamiittipötköjä, joihin oli pistelty rautanauloja. Tuollaisia operaatioita eli massamurhia suoritettiin ennen todella paljon maailmalla, ja vaikka operaatiot olivat virallisesti massamurhia, niin toki todisteiden hankkiminen oli hyvin vaikeaa, koska vaikka tarkkailijoita oli mukana, niin nuo papit sekä sosiaalityöntekijät oli helppo uhkailla hiljaiseksi. Eli mitään valvontaa ei oikeasti ollut, kun Mosanto-yhtiö sekä muut vastaavat toimijat tuhosivat kokonaisia kansoja hallitusten ollessa enemmän tai vähemmän tietoisia tuosta toiminnasta. Ja tietenkin intiaanien sekä muiden alkuperäiskansojen maiden pilaaminen jätedumppauksella sekä päästämällä öljyä maahan aiheutti sen, että heidän oli jätettävä entiset asuinalueensa, kun esimerkiksi jäteproomut päästivät jäteöljyä sekä muita jätteitä esimerkiksi Amazonasiin tai muihin alueisiin, mitä yhtiöt havittelivat omakseen.

Leopold II:n sekä Vietnamin sodan perintö eli tehokkaampaa valvontaa vaaditaan
kaikissa maailman turvallisuusoperaatioissa.

Koska tietoon oli tullut tapauksia, missä valvontaviranomaisia oli uhkailtu esimerkiksi Vietnamin sodassa, ja muutenkin oli tullut ilmi se, että noita valvontaraportteja oli jätetty viranomaisten pöydille sekä Siirtomaissa, Toisessa Maailmansodassa, Koreassa sekä Vietnamissa, niin alettiin kehittää valvontajärjestelmää, joka ei ollut riippuvainen paikallisen esikunnan suosiollisuudesta, tai siitä että joku seikkailija toisi filmejä tai vastaavaa tietoa esimerkiksi Junalla läpi Afrikan, kuten seikkailuelokuvissa tehdään. Tuollainen toiminta on liian riippuvaista siitä, mikä sattuu olemaan jonkun henkilön mielenlaatu sillä hetkellä. YK sekä tiedustelupalvelut halusivat päästä louhimaan tietoa, mistä näkyisivät kaikki tuolla alueella tapahtuvat sotarikokset, ilman sitä että rintamakomentajat "kaunistelisivat" raporttejaan eli vähättelisivät omaa rooliaan tapahtuneissa verilöylyissä.

Joten PREDATOR ja GLOBAL HAWK kehitettiin siltä pohjalta, että Pentagonin johto sekä USA:n oikusviranomaiset saisivat tietoja siitä mitä kentällä tapahtuu ilman paikallisen esikunnan väliintuloa. Eli nuo lennokit voivat toimia suoraan Pentagonin komennossa ilman, että niiden välittämät tiedot edes päätyisivät paikallisten sotilaiden tietoon, jolloin nämä voisivat esimerkiksi väittää saaneensa käskyn toteuttaa etnisiä puhdistuksia omilta johtajiltaan. Mutta nuo lennokit eivät ole täysin ongelmattomia, koska niitä voidaan käyttää samankaltaisiin massamurhiin kuin mitä perinteisetkin armeijat tekevät, ja toki noista välineistä voidaan tehdä myös laittomia kopioita, joilla voidaan mustamaalata vihollista. Ja toki noita esimiehiltä saatuja suusanallisia käskyjä on väittänyt noudattaneensa mm. Rudolf Höss, joka yritti vierittää syyn koko Operaatio "AKTON REINHARD:ista" eli juutalaisten murhaamisesta esimiestensä niskoille, ja toisaalta Berliinin esikunnassa olleet miehet väittivät osan sotarikoksista tapahtuneen noiden joukkojen omasta aloitteesta. Ja tuo sitten myöhemmin herätti kysymyksen siitä, että paljonko noita rikoksia ihmisyyttä vastaan sekä kansanmurhia oikeastaan oli tapahtunut.

Malliesimerkkinä käytetään usein Leopold II:n miesten toimintaa Belgian Kongossa, jota pidetään yhtenä historian julmimmista orjuutuksista sekä kansanmurhista kautta aikojen. Tuolloin Leopold II kertoi yksityisessä omistuksessaan olleessa Kongon vapaavaltiossa työskennelleiden alaistensa toimineen omasta aloitteestaan, ja näin ainakin osittain ainakin yritti päästä pälkähästä, kun hänen alaisensa olivat jääneet kiinni törkeistä ihmisoikeusloukkauksista, joita jopa vuonna 1900 pidettiin erittäin julmana, koska siirtomaissa tapahtuneista ihmisoikeusloukkauksista ei ollut tapana puhua ollenkaan julkisesti.

 Eli aika julmaa tuo kohtelu oli, koska tuolloin nostettiin moisesta asiasta, koska kaikki siirtomaaisännät surmasivat alkuperäisasukkaita lähes mistä hyvänsä syystä, eli jos musta mies tuli valkoisten pihaan, niin hänet saatettiin ampua muitta mutkitta myös englantilaisten tai ranskalaisten hallitsemilla alueilla. Mutta sitten kun Kongo otettiin Belgian valtion hallintaan, niin noita Leopold II:n teettämiä tekoja tekoja sitten unohdettiin tarkoituksellisesti. Ja monet noista kammotuista Chicotten eli orjapiiskan heiluttajista jatkoi sitten toimintaansa esimerkiksi Belgialaisissa kouluissa opettajina. Ja vasta 2000-luvulla on Royal Museum Of Central Africa alkanut esitellä myös Leopoldin synkkiä puolia Belgialaisille. Hänen patsastaan ei kuitenkaan Kinshasaan varmasti pystytetä vielä pitkään aikaan.

Eli tuollainen lennokki tai muu taistelurobotti vain kopioidaan ulkoisesti, ja sen asejärjestelmä kohdennetaan tahallaan siviileihin. Ja niiden haittapuolina on se, että kriisien ratkaiseminen diplomaattiteitse ei ehkä tulevaisuudessa olekaan enää houkutteleva vaihtoehto, koska lennokki ei mitenkään merkitse kenellekään mitään, niin niitä aletaan käyttää myös herkemmin kriisien ratkaisuun eli sotilaallinen ratkaisumalli saattaa yleistyä maailmanpolitiikassa, sekä noiden lennokkien käyttö esimerkiksi salamurhissa voi olla houkutteleva ratkaisumalli. Ehkä tulevaisuudessa "Bobrikovin murhan" suorittaa robotti, joka teon jälkeen räjäyttää itsensä kappaleiksi, jotta teon teettäjät eivät jäisi kiinni, ja tuollaisesta täydellisestä salamurhaajasta ovat myös MAFIA:n miehet kiinnostuneita.

Samoin robottien käyttö tuotannossa kiinnostaa monia muitakin tahoja kuin vain Pentagonia. Roboteilla sekä 3D-printtereillä voidaan luoda tehokkaat tuotanto- sekä arvoketjut, joissa raaka-ainehävikki on hyvin pieni, ja tuo tetenkin laskee tuotteiden hintoja. Eli jos metallityöprosessissa ei tule hukkapaloja, niin silloin säästetään kuljetuskustannuksissa. Mutta jos tuotanto-yksikkö asetetaan välittömästi metallisulattoon kiinni, niin silloin voidaan tuo 3D-pritterien tarvitsema metallilanka tehdä suoraan paikan päällä, ja toki tuollainen sulattamo voi olla hyvinkin ekologinen, jos se sulattaa metallia suuntaamalla masuuniin auringonvaloa kreikkalaisten eli parabolisten peilien avulla. Mikäli sulatto sijaitsee pilvien yläpuolella, niin silloin se voi toimia päiväsaikaan tehokkaasti aurinkovoimalla, ja yöllä käyttää  muita voimanlaitteita, olettaen että valuprosessia käytetään yöllä. Eli sulatto voi käyttää sinne tuotua sähkövirtaa, tai ehkä maalämpöä sekä muita ekologisia energianmuotoja voidaan myös tuolloin hyödyntää.





Comments

Popular posts from this blog

Black holes cause a virtual redshift because gravitation stretches the wavelength near them.

At the beginning of this text is a film about the redshift of black holes. Gravitation stretches light, and that means gravitation fields are pulling waves longer. That thing is called the gravitational redshift. As you can see from the film, the black hole stretches radiation and distorts the redshift. Gravitational redshift, or virtual redshift, means that a black hole might seem to be at a longer distance than it is. The film shows the redshift of the star that orbits a supermassive black hole. But all other black holes interact the same way.  The event horizon is always constant. At that point, the black hole's escaping velocity is the same as the speed of light. So every black hole interacts basically in the same way. And it's possible to apply that model to all black holes irrespective of their size.  Is gravitation the thing that forms dark energy? That thing seems somehow strange. But when photons and other particles are traveling through the ball that forms the visible

The shape of the brain means more than neuro connectivity.

Well, we might say that the brain is in its entirety. Another thing is that all things in the brain have some kind of purpose. The shape of the brain and, especially, the folding of the brain shell are extremely important things. Those folds are expanding the brain's surface areas. And the brain shell has a primary role in the thinking process. The surface area of the brain determines how large the cerebral cortex is. And in a large cerebral cortex, there are a large number of neurons. But as I just wrote, the brain is in its entirety. "Researchers have discovered that the shape of a person’s brain significantly impacts thought, feeling, and behavior, overturning the prevailing emphasis on complex neuronal connectivity. Utilizing MRI scans and the principle of eigenmodes, they found that brain function is closely linked to its geometric properties, much like how the shape of a musical instrument determines its sound, offering new avenues for exploring brain function and diseas

New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.

 New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.  The new material is the hollow glass fiber with DNA molecules inside that structure. Or as you see from the image. The glass fibers are on both sides of the DNA.  DNA molecule is the thing, that involves the genetic code of the cells. Genetically engineered cells can make DNA, and those molecules can used as the nanomaterial's structures. DNA manipulation makes it possible to create new types of extremely strong materials. And those materials are stronger than steel and lighter than it. DNA molecules can act as nano-size springs.  And in some visions, genetically engineered cyborg cells like cyborg macrophages can make extremely long DNA molecules. And then they can just use those molecules as spears that can pierce wanted cells. Or those cyborg cells can also dumb targeted cells full of the DNA that terminates them immediately.  The DNA and nanotube combinations can also act as DNA-b