Skip to main content

Lasten pahoinpitelystä sekä huonosta kasvatuksesta


Miksi lasten lyöminen on kiellettyä? Siksi että joku päivä he tulevat hoitamaan meitä aikuisia, on varmasti ollut perustelu tällaisen lapsen fyysistä koskemattomuutta tukevan lain säätämisessä ensisijaisena lähtökohtana. Lasten lyöminen on oikeastaan "Steiner-metodologian" eli kontrolloidun mallioppimisen äärimmäinen versio, missä lapsi sitten aikuisena siirtää tämän käytösmallin suoraan itseensä. Lyömistä ei missään nimessä saa hyväksyä, mutta toisaalta kenenkään ei tarvitse täällä kuitenkaan antaa itseään lyödä. Eli itseään saa jokainen meistä puolustaa. Kun tässä tekstissä puhutaan vanhemmasta, niin silloin oikeastaan tarkoitan lapsen kotona olevaa esikuvaa tai auktoriteettia, johon henkilö automaattisesti samaistuu.

Tuo henkilö voi olla esimerkiksi vanhempi, koulukodin hoitaja tai sijoitusperheen omaa sukupuolta oleva auktoriteetti. Kun puhutaan rangaistuksesta, niin silloin tietenkin pitää muistaa, että jos lapsi toimii väärin, niin häntä pitää aina ojentaa, mutta koskaan ei saa rangaistusta käyttää, ennen kuin tehtävä on selitetty. Samoin rangaistuksissa pitää aina olla selvä, yhteneväinen linja, jotta määräyksiä sekä ohjeita on helppo noudattaa. Mutta nuo säännöt pitää aina tehdä selväksi, ennen kuin mitään toimia ryhdytään tekemään, ja säännöt sekä tehtävät pitää antaa siinä muodossa, että niiden noudattaminen sekä tehtävien täyttäminen on ylipäätään mahdollista.

Eli kun hänen vanhempansa ovat käyttäneet kotona vahvemman oikeutta, niin aikuisena lapsi uskoo automaattisesti, että hänellä on samat oikeudet, kuin mitä hänen vanhemmillaan oli kotonaan. Se mitä laki asioista sanoo, on täysin yhdentekevää. Kun lapsesta kasvaa aikuinen mies tai nainen, niin hän silloin ottaa mielessään omaa sukupuoltaan olevan vanhempansa paikan perheessään, koska jokainen meistä samaistuu omaa sukupuolta olevaan vanhempaan. Eli kaikki me tahdomme olla kuten isämme tai äitimme, riippuen siitä kumpaa sukupuolta satumme olemaan, ja tässä sitten tulee eteen erittäin vaarallinen seikka, mitä kutsutaan "lucifer-efektiksi" tai mallioppimisteoriaksi.

Näet me pidämme automaattisesti vanhempanamme tai oikeastaan esikuvanamme aikuista, jonka kanssa vietämme eniten aikaa. Ja siksi esimerkiksi päivähoitopaikan vaihtaminen voi olla lapsesta hyvin traumaattinen kokemus. Mutta jos lasta on lyöty tai hänelle on huudettu kotona tai ensimmäisessä työpaikassa, niin hänestä tulee hyvin helposti alistajansa kaltainen henkilö. Eli jos tuolle ihmiselle huudetaan sekä karjutaan työpaikalla, niin hänestä tulee samanlainen esimies, kuin mitä hänellä itsellään on ollut. Mikäli työpaikan esimies huutaa hänelle jatkuvasti, niin hän sitten samaistaa tuon huutamisen esimiesaseman edellyttämäksi normaaliksi käytökseksi. Ja niin on seuraava sukupolvi karjuvia rakennusmestareita sekä armeijan vääpeleitä saanut alkunsa. Jos taas lasta lyödään kotona, niin hänen kuvansa vanhemmuudesta muotoutuu sen mukaiseksi, mitä hän on kotonaan kokenut.

Mutta kaikkein pahinta tuossa sitten on se, että jos väkivaltaa käyttänyt henkilö ei saa rangaistusta teostaan. Silloin hän sekä yhteiskunta opettavat alistetulle ihmiselle, että tuo teko oli ikään kuin oikein. Eli tästä syystä olisi tärkeää, että esimerkiksi armeijassa simputukseen syyllistyneen esimiehen natsat vietäisiin alaisten edessä, koska silloin he edes näkisivät tuon teon seuraukset. Sama koskee tietenkin myös normaalissa tilanteessa väkivaltaan syyllistynyttä henkilöä, eli olisi hyvä. että uhri saisi nähdä rangaistuksen edes tapahtuvan. Muuten heille tulee sellainen kuva, että nuo teot ovat olleet jotenkin hyväksyttyjä, ja sitten seuraava sukupolvi ottaa tuosta näennäisesti rangaistusta vaille jääneestä  henkilöstä mallia. Eli tässä termi "seuraava sukupolvi" tarkoittaa seuraavaksi tuohon asemaan kohoavia henkilöitä.

Kun henkilö kiusaa koulussa, niin häntä pitää siitä uskaltaa rangaista, vaikka se ehkä vähän vaikeaa onkin. Armeijasimputtaja on oikeastaan koulukiusaajan kanssa aivan sama asia. Jos koulukiusaaja eli simputtaja ei saa rangaistusta, niin silloin hänestä otetaan mallia, ja tuloksena on sitten uusia kiusaajia. Kiusaamista ei saa koskaan hyväksyä, mutta monet kiusaajat ovat itse ilmeisesti olleet kiusattuja, joten ehkä tuollaista pahaa kiusaamiskierrettä pitää sitä kautta lähteä purkamaan. Mutta rangaistus pitää tuosta toiminnasta tulla, jotta voidaan osoittaa se, että mitään kiusaamista ei hyväksytä. Toisaalta uskon että koulukiusaaja on kotoaan saanut sellaisen toimintamallin, missä heikompaa saa rääkätä sekä alistaa loputtomasti.

pseudotiedetta.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

Black holes cause a virtual redshift because gravitation stretches the wavelength near them.

At the beginning of this text is a film about the redshift of black holes. Gravitation stretches light, and that means gravitation fields are pulling waves longer. That thing is called the gravitational redshift. As you can see from the film, the black hole stretches radiation and distorts the redshift. Gravitational redshift, or virtual redshift, means that a black hole might seem to be at a longer distance than it is. The film shows the redshift of the star that orbits a supermassive black hole. But all other black holes interact the same way.  The event horizon is always constant. At that point, the black hole's escaping velocity is the same as the speed of light. So every black hole interacts basically in the same way. And it's possible to apply that model to all black holes irrespective of their size.  Is gravitation the thing that forms dark energy? That thing seems somehow strange. But when photons and other particles are traveling through the ball that forms the visible

The shape of the brain means more than neuro connectivity.

Well, we might say that the brain is in its entirety. Another thing is that all things in the brain have some kind of purpose. The shape of the brain and, especially, the folding of the brain shell are extremely important things. Those folds are expanding the brain's surface areas. And the brain shell has a primary role in the thinking process. The surface area of the brain determines how large the cerebral cortex is. And in a large cerebral cortex, there are a large number of neurons. But as I just wrote, the brain is in its entirety. "Researchers have discovered that the shape of a person’s brain significantly impacts thought, feeling, and behavior, overturning the prevailing emphasis on complex neuronal connectivity. Utilizing MRI scans and the principle of eigenmodes, they found that brain function is closely linked to its geometric properties, much like how the shape of a musical instrument determines its sound, offering new avenues for exploring brain function and diseas

New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.

 New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.  The new material is the hollow glass fiber with DNA molecules inside that structure. Or as you see from the image. The glass fibers are on both sides of the DNA.  DNA molecule is the thing, that involves the genetic code of the cells. Genetically engineered cells can make DNA, and those molecules can used as the nanomaterial's structures. DNA manipulation makes it possible to create new types of extremely strong materials. And those materials are stronger than steel and lighter than it. DNA molecules can act as nano-size springs.  And in some visions, genetically engineered cyborg cells like cyborg macrophages can make extremely long DNA molecules. And then they can just use those molecules as spears that can pierce wanted cells. Or those cyborg cells can also dumb targeted cells full of the DNA that terminates them immediately.  The DNA and nanotube combinations can also act as DNA-b