Skip to main content

Kävin tänään WeeGee-talossa katsomassa vähän taidetta, ja muistelemassa menneitä


Tässä sitten kuvia WeeGee-talosta Espoosta, jossa kävin katsomassa hiukan taidetta, ja piipahdin myös lelumuseossa, joka on samassa tilassa. Eli hienoja taideteoksia oli näytillä ja niitä siinä sitten vielä ihastelin ennen kuin lähdin kotiin. On hienoa katsella noita taideteoksia ja muistella omaa nuoruutta tuolloin kaukaisella 1980-luvulla, jolloin kaikki oli vielä niin mustavalkoista. Eli tuolloin ei Internetiä vielä ollut eikä myöskään edes kännyköitä, joten jos halusi käydä jossain, missä vanhemmat eivät olleet mukana, ja joku sattui myöhästymään jostain tapaamisesta, niin silloin piti olla puhelinrahaa mukana, jotta pääsi soittamaan puhelinkioskista vanhemmille, jotka olivat silloin myös kiinteään puhelimeen sidottuina, eli jos he eivät päässeet puhelimeen, niin silloin ei sanaa tietenkään saanut perille.

Mutta kun sitä aikaa muistelen, ja katselin noita lelumuseon näyttelyssä olleita valokuvia, niin saattaa olla että itsekin olin joissain niistä. Tai sitten en ollut niissä 1970-luvulla otetuissa kuvissa, no se on aika samantekevää. Kuitenkin tuota aikaa muistelen nauraen, ja tuolloin 1980-luvun taitteessa oli todella kova juttu, jos joku lappalainen eli suomea kotikielenään puhuva lapin asukas tai saamelainen saapui etelään. Silloin rasismi kohdistui oman maamme kansalaisiin, ja nyt tilalle on ikään kuin tullut ulkomaalaisiin kohdistuva viha. Kun muistelen tuon ajan TV-ohjelmia, niin niissä kyllä kylvettiin epäluuloja romaneita sekä saamelaisia kohtaan, ja surukseni olen huomannut, että noiden kansanryhmien paikan ovat ottaneet ulkomaalaiset, joita kohdellaan kuin noita ihmisiä silloin.


Eli TV:ssä sekä lehdistössä opetetaan, että kyseisiä henkilöitä pitää jostain syystä ylenkatsoa, ja mitään hyvää ei heissä muka sitten ole. Tuolloin skinheadien viha kohdistui kotoperäseen vähemmistöön, ja sitä ruokittiin erilaisilla pelottelukampanjoilla, joissa esitettiin sellaista, että jos henkilö palveli romania tai saamelaista kauppojen kassoilla, niin siitä sitten seurasi ikävyyksiä. Lelumuseossa itse muistelin miltä tuntui leikkiä noilla leluilla tuolloin kauan sitten, ja samalla  kuitenkin mieleen tuli se, että on silti kuin lottovoitto syntyä tai ainakin kasvaa Suomessa, jossa ääriliikkeet eivät ole niin hyvin saaneet jalansijaa, kuin muualla Euroopassa, mikä ehkä johtuu siitä, että meidän valtiomme hävisi kaksi sotaa Neuvostoliittoa vastaan, ja kuitenkin saimme pitää itsenäisyytemme.

 Sen jälkeen ei varsinaisesti maassamme kuitenkaan ole ollut virallista rasismia, vaikka tiettyjen tahojen mielipide on varmasti tiedossa. Noihin pelottelukampanjoihin kuuluu sellainen "varoittelu" että ääriryhmien kieltäminen johtaa suoraan toimintaan, joka ilmeisesti on kuitenkin samankaltaista, kuin mitä moottoripyöräjengit harrastivat yhteen aikaan. Eli mitään sen ihmeellisempiä ihmisiä nämä skinheadit eivät lopulta ole kuin joku MC-kerho, vaikka heillä sitten on pilottitakki päällään ja army-kengät jalassaan. Samoin myös joku MC-kerho voi hankkia samoja rynnäkkökivääreitä kuin skinheaditkin ainakin omissa jutuissaan hankkivat. Eli kun puhutaan pelottelusta sekä rasismista, niin leluihin sekä tauluihin liittyy sellainen tumma tarina historiasta, mikä liittyy holokaustiin.

Erikoiskoulutetut GESTAPO:n upseerit eli "Ahnenerbe":en kuuluneet "einsatz-jäger"-miehet etsivät juutalaisten kotoa tauluja sekä leluja, joita he sitten käyttivät muiden "valtion vihollisten " jäljittämiseen. Eli he päättelivät että joku taulu toimi merkkinä kuulumisesta johonkin vastarintapesäkkeeseen, ja sitten alkoivat vertailla muissa asunnoissa olevia esineitä noissa ratsioissa löytyneisiin leluihin ja tauluihin. Toisin sanoen nuo taulut ja lelut merkittiin lapuilla, ja saman näköiset kasattiin samaan kasaan, ja jokaisella esineellä oli numero, joka vastasi vankien numeroita, ja nuo esineet sitten auttoivat SS:ää etsimään samaan perheeseen kuuluvia keskitysleireiltä. Noita esineitä sekä tauluja käytetään edelleen hyödyksi esimerkiksi organisoidun rikollisuuden jäsenten jäljittämisessä. Eli MAFIA:n jäsenillä on usein samoja tauluja, joista osa tarkoittaa sitä, että häntä on suojeltu mafian toimesta. eli hän on maksanut suojelurahan jollekin gangstereille, kun nämä sitä ovat vaatineet, ja samalla tehnyt osaltaan kiristyksestä kannattavaa toimintaa.

Lisää kuvia tuosta näyttelystä tästä linkistä: http://pseudotiedetta.blogspot.fi/p/weegee-talon-taidetta.html

pseudotiedetta.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

Black holes cause a virtual redshift because gravitation stretches the wavelength near them.

At the beginning of this text is a film about the redshift of black holes. Gravitation stretches light, and that means gravitation fields are pulling waves longer. That thing is called the gravitational redshift. As you can see from the film, the black hole stretches radiation and distorts the redshift. Gravitational redshift, or virtual redshift, means that a black hole might seem to be at a longer distance than it is. The film shows the redshift of the star that orbits a supermassive black hole. But all other black holes interact the same way.  The event horizon is always constant. At that point, the black hole's escaping velocity is the same as the speed of light. So every black hole interacts basically in the same way. And it's possible to apply that model to all black holes irrespective of their size.  Is gravitation the thing that forms dark energy? That thing seems somehow strange. But when photons and other particles are traveling through the ball that forms the visible

The shape of the brain means more than neuro connectivity.

Well, we might say that the brain is in its entirety. Another thing is that all things in the brain have some kind of purpose. The shape of the brain and, especially, the folding of the brain shell are extremely important things. Those folds are expanding the brain's surface areas. And the brain shell has a primary role in the thinking process. The surface area of the brain determines how large the cerebral cortex is. And in a large cerebral cortex, there are a large number of neurons. But as I just wrote, the brain is in its entirety. "Researchers have discovered that the shape of a person’s brain significantly impacts thought, feeling, and behavior, overturning the prevailing emphasis on complex neuronal connectivity. Utilizing MRI scans and the principle of eigenmodes, they found that brain function is closely linked to its geometric properties, much like how the shape of a musical instrument determines its sound, offering new avenues for exploring brain function and diseas

New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.

 New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.  The new material is the hollow glass fiber with DNA molecules inside that structure. Or as you see from the image. The glass fibers are on both sides of the DNA.  DNA molecule is the thing, that involves the genetic code of the cells. Genetically engineered cells can make DNA, and those molecules can used as the nanomaterial's structures. DNA manipulation makes it possible to create new types of extremely strong materials. And those materials are stronger than steel and lighter than it. DNA molecules can act as nano-size springs.  And in some visions, genetically engineered cyborg cells like cyborg macrophages can make extremely long DNA molecules. And then they can just use those molecules as spears that can pierce wanted cells. Or those cyborg cells can also dumb targeted cells full of the DNA that terminates them immediately.  The DNA and nanotube combinations can also act as DNA-b