Skip to main content

Mietelmä rikoksen, taiteen sekä tekniikan suhteesta ja siitä, että omaperäisiä rikollisia on melko vaikeaa saada kiinni

Kuvituskuvaa

Rikolliset ovat aina pyrkineet olemaan luovia tehdessään rikoksia, koska jos he takertuisivat samaan kaavaan, ja toistaisivat kaavamaisesti tekojaan, niin silloin tietenkin heidät saataisiin helposti kiinni jo tekopaikalta. Nykyaikaisen tekniikan avulla poliisi saakin suurimman osan rikollisista kiinni melko lyhyessä ajassa, mutta nykyään uusi tekniikka mahdollistaa uuden tyyppiset rikokset, joissa voi olla vaarana se, että esimerkiksi rikollinen pääseekin kuin koira veräjästä. Esimerkiksi tietokoneiden kuvankäsittelyohjelmien avulla voi rikollinen poistaa itsensä rikospaikalta otetuista filmeistä esimerkiksi korvaamalla vaikkapa ryöstön yhteydessä otetun valvontavideon sisältävän tiedoston toisen päivän tallenteella, ja tuon hän voi sitten tehdä esimerkiksi tietomurron vartiointiliikkeen serverille, ja sen takia nuo asiat pitää tutkijoiden huomioida sekä mm. tarkistaa tiedoston luontipäivämäärä aina kun noita filmejä katsotaan.

Mutta rikollinen voi tehdä muutakin kuin vain vaihdella tiedostoja palvelimilta, ja tämä uuden tekniikan käyttö liittyy juuri yhtenä rikostutkimuksen kulmakivistä pidettyyn sormenjälkitunnistukseen, mikä on käytössä muutamissa biometrisissä tunnistimissa. Aina välillä rikolliset ovat yrittäneet harhauttaa poliisia esimerkiksi painamalla sormenjälkiä rikospaikalle irtileikatuilla käsillä, ja itse olen joskus miettinyt, että miten monta rikollista on tuon takia päässyt pakoon. Tarvitaan vain hyvät suhteet ruumishuoneelle, niin tuollaisen kuolleen ihmisen käden voi joku sitten tilata, ja tuolloin hän voi rikospaikalle käydä jättämässä jonkun kuolleen puliukon sormenjäkiä. Mutta tästä on olemassa myös moderni menetelmä, joka ei vaadi aivan yhtä paljon pahoinvointilääkkeitä, kuin ihmisen käden leikkaaminen irti.

 Eli nykyaikaisen tietokoneen ohjaaman CNC-kaivertimen avulla voidaan pinnoilta otettu sormenjälki kopioida kumileimasimeen tai hansikkaaseen, niin että ensin tuo sormenjälki otetaan tavallisella sormenjälkiteipillä, ja sitten se skannataan tietokoneen muistiin. Tuon jälkeen kyseinen jälki kopioidaan hiukan vanhanaikaista levysoittimen vartta muistuttavalla tietokoneen ohjaamalla kaivertimella kuminpalaan tai jos käytössä on laserkaiverrin, niin sillä voidaan henkilön sormenjälki kopioida vaikka kumihansikkaaseen, jolloin rikollinen voi sitten lavastaa jonkun tekijäksi omaan tekoonsa. Ja nykyaikainen rikollinen on todella ovela. Hänellä on mahdollisuus hankkia lähes rajattomasti tietoa Internetistä.

Eli myös DNA-testiä voidaan harhauttaa esimerkiksi ottamalla jonkun ihmisen ihosoluja tetrimaljaan, ja kasvattaa niitä siellä, jonka jälkeen noita soluja voidaan kylvää rikospaikalle, jotta toinen ihminen näyttäisi rikolliselta. Mutta myös esimerkiksi käsien sekä silmien siirroissa piilee pieni riski, mikä koskee nimenomaan kansallista turvallisuutta. Eli vaikka biometrinen tunnistin tunnistaa sen, että raajassa tai silmässä liikkuu veri, niin silti siinä ei olla otettu huomioon sitä, että joku henkilö saattaa olla hyvin epätoivoinen, ja antaa tehdä itselleen esimerkiksi käden tai silmän siirron, vaikka kyseisessä operaatiossa vaaditaan normaalisti korkeatasoisen kirurgisen osaamisen lisäksi voimakasta immunologista lääkitystä, joka estää elimistöön siirrettyyn kudokseen kohdistuvan hylkimisreaktion. En myöskään tiedä oikeasti että olisiko tästä edes kenellekään mitään hyötyä, mutta otan tämän asian kuitenkin esille.

Eli esimerkiksi kloonattuihin siirtoelimiin liittyy sellainen uhkakuva, että joku esimerkiksi kloonaa USA:n tai Venäjän presidentin silmän tai käden ja siirtää sen jollekin arabiterroristille. Ja vaikka tuon siirteen elinaika ihmisessä olisi ehkä pari viikkoa tai korkeintaan kuukausia, niin voidaan sanoa että eräässä Bond-elokuvassa esitelty tapaus voisi olla mahdollinen, missä joku sitten esiintyy presidenttinä ja antaa atomiaseen laukaisukoodit tietokoneille. Kuitenkin epäilen että hän ei tuota asetta pystyisi laukaisemaan. Kuitenkin tuollainen fanaatikko voisi olla sikäli vaarallinen, että hän saattaisi päästä esimerkiksi lainvalvojien keskustietokoneille, ja kopioida noita tietoja Internetin kautta jossain Afganistanissa olevalle kannettavalle tietokoneelle, joka on satelliittipuhelimen välityksellä yhteydessä Internetiin. Tuolloin voisi esimerkiksi islamistien pariin soluttautuneiden henkilöiden identiteetti paljastua, ja tällainen teko olisi kyllä aivan mahdollinen. Mutta kuten sanoin, niin tämä vaatii korkean tason kirurgista osaamista, vaikka siirrettä ei edes haluttaisi saada toimivaksi, ja toki tuo siirre eläisi ihmisessä vain muutamia kuukausia. Kuitenkin sen verisuonet pitää kiinnittää niin, että kyseinen henkilö ei sitten kuole verenhukkaan, ja että tuo siirre ei turhaan herätä huomiota.

pseudotiedetta.blogspot.fi

Comments

Popular posts from this blog

Black holes cause a virtual redshift because gravitation stretches the wavelength near them.

At the beginning of this text is a film about the redshift of black holes. Gravitation stretches light, and that means gravitation fields are pulling waves longer. That thing is called the gravitational redshift. As you can see from the film, the black hole stretches radiation and distorts the redshift. Gravitational redshift, or virtual redshift, means that a black hole might seem to be at a longer distance than it is. The film shows the redshift of the star that orbits a supermassive black hole. But all other black holes interact the same way.  The event horizon is always constant. At that point, the black hole's escaping velocity is the same as the speed of light. So every black hole interacts basically in the same way. And it's possible to apply that model to all black holes irrespective of their size.  Is gravitation the thing that forms dark energy? That thing seems somehow strange. But when photons and other particles are traveling through the ball that forms the visible

The shape of the brain means more than neuro connectivity.

Well, we might say that the brain is in its entirety. Another thing is that all things in the brain have some kind of purpose. The shape of the brain and, especially, the folding of the brain shell are extremely important things. Those folds are expanding the brain's surface areas. And the brain shell has a primary role in the thinking process. The surface area of the brain determines how large the cerebral cortex is. And in a large cerebral cortex, there are a large number of neurons. But as I just wrote, the brain is in its entirety. "Researchers have discovered that the shape of a person’s brain significantly impacts thought, feeling, and behavior, overturning the prevailing emphasis on complex neuronal connectivity. Utilizing MRI scans and the principle of eigenmodes, they found that brain function is closely linked to its geometric properties, much like how the shape of a musical instrument determines its sound, offering new avenues for exploring brain function and diseas

New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.

 New nanomaterial is 4 times harder than steel. And, at the same time 5 times lighter than steel.  The new material is the hollow glass fiber with DNA molecules inside that structure. Or as you see from the image. The glass fibers are on both sides of the DNA.  DNA molecule is the thing, that involves the genetic code of the cells. Genetically engineered cells can make DNA, and those molecules can used as the nanomaterial's structures. DNA manipulation makes it possible to create new types of extremely strong materials. And those materials are stronger than steel and lighter than it. DNA molecules can act as nano-size springs.  And in some visions, genetically engineered cyborg cells like cyborg macrophages can make extremely long DNA molecules. And then they can just use those molecules as spears that can pierce wanted cells. Or those cyborg cells can also dumb targeted cells full of the DNA that terminates them immediately.  The DNA and nanotube combinations can also act as DNA-b